Skip to main content
Til toppen
Fendt Corus 500 - Moderne, effektiv og komfortabel

Driftssikkerhet, komfort og kapasitet er stikkord som passer Fendt Corus

Fendt Corus 500 - Moderne, effektiv og komfortabel

Det har vært en krevende sesong for kornbønder på Østlandet i år. En svært tørr forsommer, etterfulgt av store vannmengder, har ført til stor ettervekst og spiring på mange jorder. Men selv om avlingene i år ikke er optimale, smiler kornbonde Peter Dagrød i hans nyleverte Fendt 518 Corus.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

-    Årets sesong er ikke noe å skryte av, nei. Det begynte jo med en ekstrem tørke, og lenge var jeg redd det var 2018 sommeren som var kommet tilbake. Så kom plutselig regnet, og jeg trodde vi var reddet - men det ble litt mer enn vi ønsket oss, forteller Peter Dagrød med et smil.

Peter Dagre driver X-gård i Aremark. Han har drevet med husdyr helt frem til august i år, hvor han leverte de siste dyrene. Nå satser han for fullt på kornproduksjon, og har derfor gått til innkjøp av en helt ny Fendt Corus 518. 

-    Jeg har hatt kornproduksjon i flere år og samkjørt med en nabo, men nå som jeg kun skal drive med korn er det såpass store arealer at jeg fant ut jeg trengte en egen tresker. Da falt valget på en Fendt Corus 518, forteller Peter.

Fendt Corus kommer i tre størrelser, 518, 522 og 526 med effekt fra 185hk til 260hk. Alle skurtreskerne er bygd for effektivitet og driftssikkerhet, og er utstyrt med AGCO Power-motor med 4 sylindre i 518 versjonen, og 6 sylindre i 522 og 526.

-    Jeg er imponert over kraften og effektiviteten på treskeren så langt. Grunnet den dårlige avlingen i år har jeg ikke fått testet kapasiteten skikkelig, men det virker veldig bra. Både effekten på motoren og kvaliteten på treskeverket er utrolig bra. Kombinasjonen av skjærebordet og treskeverket sørger for at vi får med oss alt kornet. Så langt har jeg ikke sett noen tegn til spillkorn, forteller Peter.

Fendt Corus 500 er utstyrt med FreeFlow- eller PowerFlow skjærebord, som sikrer jevn mating av avlingen og høy gjennomstrømning selv under krevende forhold. Skjærebordkniven har en kuttefrekvens på 1254 snitt per minutt, og sikrer dermed jevn og effektiv snitting av veksten. Videre mates avlingen jevnt inn i selve treskeverket. Uavhengig av om du høster korn, raps eller frø kan du være sikker på at den kraftige slageren, i kombinasjon med et stort broareal, sørger for intensiv og samtidig skånsom tresking og utskilling. 

Komfort for lange dager

Når kornet først er klar til skjæring, blir det lange dager. Når oppholdet i været først er der, og forholdene er optimale, ønsker man å høste mest mulig så fort som mulig. Men for å holde ut lange timer i skurtreskeren, kreves det komfort og ergonomi. Og dette kan Fendt. 

-    Nå når det endelig er litt opphold, blir det mye kjøring, ja. Åkeren vi kjører på her skulle egentlig vært høstet for to uker siden, men det har rett og slett vært alt for bløtt. Nå som det er tørt nok, kjører vi i ett, forteller Peter.

Med lange dager i maskinen, er Peter glad for at han har en helt ny Fendt Corus å sette seg inn i.

-    Treskeren overrasket meg med hvor god komforten er så langt. Jeg har aldri kjørt Fendt før, men har jo fått høre fra andre hvor god komforten er - og nå får jeg følt på det selv. Det er stille i hytta, og sete er svært komfortabelt. Dette kombinert med at alt av kontroller er enkelt og ergonomisk plassert gjør at man ikke blir like fort sliten når timene strekker ut, sier Peter fornøyd.

Fendt Corus 500 har et nytt, komfortabelt førerhus for lange innhøstingsdager. Multispaken lar deg enkelt betjene ulike funksjoner, som hastighet, skjærebordet eller tømmeskruen. Spaken er direkte festet i armlenet for god ergonomi. Treskerterminalen og to valgfrie kameraer sørger for en optimal oversikt. Kombinert med det store panoramavinduet og nye arbeidslys foran, får du full oversikt både dag og natt. 

-    Så langt er jeg svært fornøyd med treskeren. Den er svært intuitiv å ta i bruk, og jeg ser veldig frem til å få testet kapasiteten enda mer på jordene hvor avlingen er bedre. Dette blir nok en tresker jeg kommer til å ha glede av i mange år, forteller Peter.

En skurtresker skapt for norske gårdsbruk

Når det kommer til tresking, er pålitelighet en nøkkelfaktor som ingen kan overse. Det er her Fendt Corus 500 kommer inn som en ideell skurtresker, spesielt utformet for å møte behovene til mindre og mellomstore gårder. Med en robust konstruksjon og effektiv ytelse, oppnår du maksimal produktivitet selv under de mest krevende forhold.

Utrustet med AGCO Power, trinn V, fire- og seks-sylindrede motorer, tilbyr Fendt Corus 500 en imponerende effekt som varierer fra 185 til 260 hestekrefter. Dette gir skurtreskeren den nødvendige kraften til å gjennomføre høstonna, uavhengig av forholdene rundt.  Det som virkelig skiller denne skurtreskeren fra konkurrentene, er dens solide skjærebord. Enten du velger FreeFlow eller PowerFlow, sikrer Corus 500 en jevn innmating og høy gjennomstrømning, selv under utfordrende forhold.

Fendt Corus 500 er også utstyrt med TerraControl-systemet, som gir automatisk kontroll over mange skjærebordfunksjoner rett fra førerhuset. Dette gir operatøren uovertruffen brukervennlighet og kontroll. Videre forbedrer Multi Crop Separator aktivt separasjonen av kornet, noe som er spesielt nyttig i tøffe og våte forhold.

Når det gjelder rensing, har Fendt Corus 500 det største rensearealet i sin ytelsesklasse. Dette garanterer maksimal utsålding under alle forhold, noe som er avgjørende for å sikre kvaliteten på avlingen. Førerhuset er også designet med komfort og ergonomi i tankene, komplett med betjening i armlenet og en multifunksjonsspak for enkel manøvrering.

Til slutt, med sin elektronisk styrte hydrostatiske transmisjon, tilbyr Fendt Corus 500 intelligent og behovsstyrt hastighetsvalg, noe som ytterligere forbedrer maskinens drivstoffeffektivitet.

Fendt Corus 500 er det perfekte valget for små og mellomstore gårder, hvor mange oppgaver skal utføres av få operatører. Skurtreskeren er driftsikker, og leverer optimal ytelse og effekt selv under tøffe forhold.

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.

Lenker
Min side