Skip to main content
Til toppen
– Et veldig bra opplegg

Bjørnar Moe og Arne Iver Tvestad driver melkeproduksjon i samdrift nord for Steinkjer. De hadde godt utbytte av å være med på MF eXperience. Foto: Lars Ovlien.

– Et veldig bra opplegg

I august kom maskinkaravanen MF eXperience rullende til Norge. Tre hele dager til ende på Mære i Trøndelag ble etterfulgt av tre nye dager på Furnes. Det ble en helt unik opplevelse, med mulighet for å prøvekjøre heleMassey Ferguson-utvalget av traktorer og redskap på hjemmebane.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– MF eXperience var faktisk bedre enn jeg hadde trodd på forhånd. Det var et veldig bra opplegg, med mulighet for å se på og prøve utstyret. Jeg syntes spesielt rundballepressa med bånd var artig å se, den hadde jeg bare hørt snakk om på forhånd. Tenk at de tre første ballene som ble presset i Norge lå ute på jordet her, forteller Bjørnar Moe fra Stod, nord for Steinkjer. Han tok turen til Mære landbruksskole 21. august sammen med kollega Arne Iver Tvestad, som han driver melkeproduksjon sammen med.

– Jeg har vært med til fabrikken i Frankrike, og dette opplegget var litt som et fabrikkbesøk hentet til Norge, bare at alt blir enklere når du får det på norsk jord, sier Tvestad.

Tilrettelagt opplevelse

MF eXperience var tilrettelagt for mindre grupper, som i stor grad hadde følge av selgere de kjente fra før. Etter en rask briefing i paviljongen, var det klart for maskinparade. Her fikk deltakerne se alt fra MF 1700-serien til toppmodellen MF 8740 S, samt grasredskap og skurtreskere. Så ble det tid til å gå rundt på åtte ulike stasjoner og få dybdeinformasjon og mulighet for en prøvetur.

– Det er en fordel at det er lokale gutter som presenterer, og flere kan være med enn på en fabrikktur. For meg er det dessuten enklere å være med på noe som tar en dag, enn å skulle reise bort i mange dager midt i sesongen.

Spennende nyheter

I tillegg til lokale representanter og MF-eksperter fra Eik-kjeden og Eikmaskin var FUSE-teamet, AGCO Finance og Trelleborg med på MF eXperience i Norge. Flere nyheter ble presentert, inkludert den nye MF 3700 AL-serien, som kom rett fra fabrikken i Beauvais. Det ble vist variabelkammerpresse, og på Furnes kom også den nye Massey Ferguson RB 3130F Protec fastkammerpresse. I tillegg fikk deltakerne se det nye flaggskipet MF 7719 S i MF 7700-serien.

– Jeg tror MF 7719 S kommer til å bli en veldig populær traktor her i landet. Den har riktig størrelse, men er ikke så tung som en del tilsvarende modeller. Totalt sett hadde vi godt utbytte av MF eXperience, sier Tvestad.

Etter maskinparaden ble deltakerne på MF eXperience delt opp i grupper, som så fikk anledning til prøvekjøring og en fagprat med lokale selgere og mekanikere. Foto: Lars Ovlien.

En ny måte å presentere på

MF eXperneice Tour er Massey Fergusons nye strategi for å introdusere og markedsføre sitt fullsortiment av produkter og tjenester. Det er basert på kundenes ønsker om å prøve utstyret i felt, og komme tettere på ekspertene før de foretar sine valg. Norge var ett av landene som fikk være med på den første runden.

– For oss som jobber med Massey Ferguson har dette vært en fantastisk opplevelse. Vi har kommet tettere på kundene våre, mens de får prøve maskinene i kjente omgivelser. Det er mye bedre enn å stå på en messe hvor det er så mye folk at du knapt kommer opp i traktoren. Vi må få takke alle som har deltatt på arrangementene, sier Gard Molvig, salgssjef for Massey Ferguson i Norge.

Lenker
Min side