Skip to main content
Til toppen
Endelig er vi i gang med MF on the Road!

MF on the Road er i gang!

Endelig er vi i gang med MF on the Road!

I løpet av høsten skal MF-karavanen besøke 10 forskjellige steder rundt omkring i Norge, i tillegg til Agrisjå og Dyrskun. Første stopp var Kleiva landbruksskole i Sortland.

Tekst: Eikmaskin | Foto: Eikmaskin | Video: Eikmaskin

På hvert sted vi besøker begynner dagen med et gårdsbesøk. Lill og Karl på Rabben gård på Dverberg, Andøya,  tok oss velvillig imot og fortalte oss om hvordan det er å drive landbruk så langt nord. 350 vinterfora sauer og produksjon av potet og egg gir arbeide nok til at Karl kan være bonde på heltid. Da kombinert med brøyting om vinteren. Lill har i tillegg til gårdsarbeidet en fulltidsjobb i Politiet. På Rabben er hovedtraktoren en 5S-145 som drar på seg rundt 1000 timer i året uten nevneverdige problemer. I tillegg presses fóret med en RB 3130 fastkammerpresse også fra MF. Produktene omsettes dels i egen gårdsbutikk dels gjennom andre salgskanaler.

For oss i MF teamet er det utrolig nyttig å besøke kunder og få konstruktive tilbakemeldinger og forslag til forbedringer på produktene. Dette er helt i tråd med Massey Ferguson sitt slagord Born to Farm.

Etter en samling med regionens MF-selgere midt på dagen var det invitert til kundekveld.
Sjelden har vi sett en så god blanding av nye og gamle MF-traktorer på samme sted, og alle kunne prøvekjøres. Den lille traktorfabrikken hadde nemlig tatt turen med sine iøynefallende omlakkerte gråtasser.

Første karavanestopp ble avsluttet med en presisjonskjøringskonkurranse med en 8S påhengt en Foss-Eik dumperhenger. Ungdommen slo knock-out på gamlekara og vi tipper stemningen var høy på internatet når yngstemann kunne ta med seg et gaverkort verdt 3000 kroner. Neste stopp er Malmefjorden 5. september.

Lenker
Min side