Skip to main content
Til toppen
En utmerket kombinasjonstraktor

Espen Brømnes mener Fendt 516 Vario er en perfekt traktor til hans behov med leiekjøring, vintervedlikehold og generelt gårdsarbeid. Foto: Elisabeth Grosvold.

En utmerket kombinasjonstraktor

Da Espen Brømnes skulle kjøpe ny traktor testet han dieselforbruket på tre ulike merker. Fendt 516 Vario kom best ut, og sammen med god annenhåndsverdi, rimelig finansiering og utmerket komfort gjorde det valget enkelt.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Elisabeth Grosvold

– Jeg driver produksjon av verpehøner kombinert med oppdrag som entreprenør, med både leiekjøring, vintervedlikehold og generelt gårdsarbeid. Fendt 516 Vario er passe stor til mitt behov, forklarer Espen Brømnes fra Austre Moland, øst i Arendal kommune.

Han driver Brømnestoppen gård og bygdeservice. Det hele startet i 2010, da faren bygde et hønsefjøs og skilte ut en del av gården til ham. Tre år senere kjøpte Brømnes sin første traktor, og i fjor var det på tide å bytte. Da kom Eiksenteret Rykene på banen.

– Vidar Dalen lot meg få prøvekjøre en Fendt 516 Vario, og når jeg først ble vant til den var det vanskelig å gå tilbake. Så langt har jeg kjørt rundt 1000 timer og er veldig fornøyd.

Unik komfort

Brømnes har en Profi Plus-modell med VisioPlus-førerhus og det nye dynamiske, bevegelige førersetet.

– Komfortmessig er det en klasseforskjell i forhold til andre traktorer, og mye tror jeg henger sammen med Evolution-setet. Når jeg setter meg inn i andre traktorer føles det alltid som et steg ned i komfort. I tillegg har Fendt 516 Vario veldig god sikt, forklarer han.

Evolution-setet er designet for å følge ryggen og støtte den, slik at det blir lettere å kjøre lange skift.

– Det tok litt tid å bli vant til Vario-transmisjonen, men nå liker jeg den trinnløse transmisjonen veldig godt. Traktoren fungerer rett og slett bra i det daglige arbeidet. Dessuten får jeg veldig god oppfølging fra Eiksenteret Rykene, som ligger nært nok til at jeg kan kjøre traktoren dit når det er noe.

Regnet på kjøpet

Før han valgte traktor testet han dieselforbruket på de tre merkene han vurderte.

– Jeg fylte tanken full og kjørte en times tid med en henger full av grus. Fendt brukte omtrent en liter mindre enn de andre traktorene. Det blir litt i løpet av året. I tillegg er Fendt kjent for høy annenhåndsverdi, jeg fikk en god pris og ikke minst gunstig finansiering. Jeg valgte mye ekstrautstyr slik at jeg ikke skulle angre på noe i etterkant.

Fendt 516 Vario er en kompakt og allsidig traktor der det lave forholdet mellom vekt og  ytelse gir høy nyttelast

– Fendt 516 Vario er liten nok til at jeg kommer fram når jeg brøyter på trange områder, samtidig som den er sterk med 165 hk. Lav vekt er også viktig for å unngå jordpakking. Jeg kikket på en Fendt 700-serie også, men følte at den ble litt for stor. Men, jeg skal ikke si at jeg aldri kjøper en sånn, det spørs hvordan ting utvikler seg, sier Brømnes.

KONTAKT DITT EIKSENTER | BE OM TILBUD | BESTILL PRØVEKJØRING

Lenker
Min side