Skip to main content
Til toppen
En traktor utenom det vanlige

Lars Halvor Byberg fra Flatdal har investert i en sortlakkert og velutstyrt MF 7718 S. Etter 250 timer bak rattet er han godt fornøyd, og gleder seg til å prøve den på butterflymaskinen til sommeren. Foto: Arne Magnushommen.

En traktor utenom det vanlige

Eiksenteret Hjartdal leverte to sorte Massey Ferguson-traktorer omtrent samtidig. Tilfeldighetene ville ha det til at både Lars Halvor Byberg og Espen Armand Andersen, som begge liker å skille seg litt ut, fikk levert hver sin sortlakkerte traktor i november 2017.

Tekst: Lars Ovlien

– Jeg hadde lyst på en traktor som skilte seg litt ut. Jeg driver med landbruk, transport og brøyting, så det er greit at kundene mine ser at det er jeg som kommer, sier Lars Halvor Byberg fra Flatdal.

Han kjøpte en MF 7718 S fra Eiksenteret Hjartdal med blant annet sort lakk og stor LED-pakke med lys. I tillegg har han fått den dekorert med en oksefigur på hver side av panseret.

– Det er mange som kikke opp når jeg kommer kjørende, og det er jo litt morsomt. Traktoren er godt spekket også, med alt av utstyr unntatt GPS.

Tunge oppgaver

MF 7718 S har blitt en populær traktor i Norge. Med en motor som yter 200 hk på maks har den krefter nok til de tunge oppgavene.

– Jeg kjører en DALEN 2012 totrinns snøfres for å kunne ta unna når det kommer våt snø. Da er kreftene gode å ha. Jeg kommer også til å kjøre butterfly slåmaskin til sommeren.

Både han og faren, som driver familiegården, har kjørt andre traktormerker, men nå sverger begge til Massey Ferguson.

– Den gamle traktoren stod mye på service. Etter snaut 250 timer er jeg veldig godt fornøyd med MF 7718 S. Jeg kjører fort 2500 timer i året, og da er service og garanti viktig for meg. Der har Eiksenteret Hjartdal vært gode, og det er nok hovedgrunnen til at jeg byttet merke og leverandør, understreker Byberg.

Knalltøff farge

Espen Armand Andersen jobber i Norsk Bygg AS, totalleverandør innen bygg og anlegg. De leverer ferdighus og fritidsboliger, og tar på seg alt fra grunnarbeidet. De fikk også levert en sortlakkert Massey Ferguson i fjor høst.

– Vi har kjøpt en MF 6718 S som vi i hovedsak bruker til massetransport og maskinflytting. Vi kikket på flere typer traktorer, men så kom vi over en demotraktor på Dyrsku’n og da var det gjort, forteller han.

Komfortabel langs veien

Nå skal det sies at faren til Andersen driver Eiksenteret Hjartdal, men det har ikke hindret junior fra å prøve andre traktormerker. Nå er det derimot Massey Ferguson som gjelder.

– Jeg har kjørt traktoren fra Notodden til Holmenkollåsen, og med Dyna VT-transmisjonen er den svært komfortabel. Kjører du på lavseriegir kan du svinge på femøringen, samtidig som traktoren ligger stabilt og fint på veien når vi kjører langt.

I tillegg til sort lakk har traktoren også full LED-pakke, og både den og hengeren er dekorert.

– Det er klart folk legger merke til den og snur seg litt når vi kommer kjørende, og det er også meningen, sier Andersen.

Sigmund Kasin i Norsk Bygg AS viser fram deres nye MF 6718 S med sort lakk og LED-lys. Foto: Lars Ovlien.
Lenker
Min side