Skip to main content
Til toppen
En revolusjon for alle som kjører Fendt

Fendt ErgoSteer joysticken representerer en helt ny måte å styre traktoren på.

En revolusjon for alle som kjører Fendt

Det er noen ting som blir skrevet ned i historien; som månelandingen i 1969 og lanseringen av iPhone i 2007. På tampen av 2023 ble en like stor innovasjon lansert, nemlig Fendt Ergosteer Joystick!

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

Fendt Ergosteer er en helt ny måte å betjene traktoren på i lukkede områder. Behovet for et ratt er forbi, nå kan maskinføreren enkelt benytte seg av en liten joystick plassert på venstre armlene. Det er bare å lene seg tilbake og betjene hele traktoren gjennom små justeringer på joysticken.

-    Dette var en utrolig spennende nyhet å lansere. Joysticken er utviklet for å integrere sømløst i traktoren og tilbyr bønder og entreprenører en helt ny måte å kontrollere traktorene på, forteller Jørgen Skjelin, produktsjef for Fendt hos Eikmaskin.

Fendt Ergosteer Joystick er en oppgradering for alle FendtONE traktorer fra 500 Vario til 1000 Vario-serien og tilbyr en helt ny kjøreopplevelse.

-    Fendt skal være ledende på innovasjon, og med Fendt Ergosteer tar vi et enda bedre grep om den tittelen. Ergosteer representerer en ny tankegang rundt hvordan man skal betjene en traktor, forteller Jørgen.

Designet for komfort, presisjon og effektivitet

ErgoSteer er utviklet for å gi betydelig ergonomisk forbedring for operatører. Det fokuserer på å redusere spenninger i skulder- og nakkeområdet, som ofte er et resultat av langvarig bruk av tradisjonelle styringsmetoder. Dette fører til mer produktiv og effektiv arbeid uten å ofre nødvendig komfort.

ErgoSteer tilbyr to moduser: selv-sentrerende og ikke-sentrerende. I selv-sentrerende modus kjører kjøretøyet automatisk rett frem når joysticken slippes. I ikke-sentrerende modus forblir hjulene i den tidligere innstilte styringsvinkelen. Dette tillater operatørene å velge riktig modus for deres spesifikke jobb, enten det er arbeid på jordet, brøyting på lukkede områder eller lasterarbeid som ville krevd mye ratting.

Joysticken muliggjør raskere svingmanøvre, noe som gjør at du som sjåfør kan jobbe smidigere og mer effektivt. Haptisk  tilbakemelding via Force Feedback gir operatøren informasjon om styringsvinkelen, noe som støtter særlig presis styring.

Enkel installasjon og sikkerhet

ErgoSteer kan installeres på bare 90 minutter uten behov for programvareoppdatering eller aktivering, og er fullstendig integrert i terminalen. Dette betyr at aktivering av joystickstyring, styringsmodus (tilbakestilling eller holde), samt innstilling av styringsfølsomhet, enkelt kan gjøres med et klikk i terminalen. Av sikkerhetsmessige årsaker er hastigheten til maskinen begrenset til 25 km/t når joystickstyringen brukes.

ErgoSteer er kompatibel som en retrofit-løsning for alle FendtONE-traktorer fra 500 Vario til 1000 Vario-serien med Profi+ eller Power+ utstyr, og er tilgjengelig for bestilling fra Fendt-forhandlere som en retrofit-løsning fra desember 2023.

Denne innovative løsningen fra Fendt markerer et betydelig skritt fremover i traktorstyring, som tilbyr landbruket en mer effektiv, komfortabel og sikker måte å arbeide på. ErgoSteer er et eksempel på Fendts forpliktelse til å levere høykvalitets landbruksmaskiner, som møter de moderne kravene til effektivitet og brukervennlighet

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.

Lenker
Min side