Skip to main content
Til toppen
Effektivt og lønnsomt med TIGO-vogn

Entreprenør og bonde Ole Johan Lysberg fra Overhalla er godt fornøyd med sin TIGO XR 75 lessevogn. Den bidrar til at han kan være mer effektiv og lønnsom i hverdagen. Foto: Jonas Olsen.

Effektivt og lønnsomt med TIGO-vogn

Entreprenør og bonde Ole Johan Lysberg fra Overhalla er den første i landet som har investert i en av toppmodellene i Fendt TIGO-serien. Etter to slåtter er han imponert over kapasiteten, og mener vogna lever opp til forventningene.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Jonas Olsen

– Jeg har vel 1200 dekar gras selv, og har i tillegg en håndfull faste kunder jeg håndterer graset for. Det blir godt over to tusen dekar per slått, og da er det viktig å være effektiv. Med Fendt TIGO XR 75 har jeg fått en vogn som er effektiv og lettkjørt, forteller Ole Johan Lysberg.

I tillegg til kjøttproduksjon på hjemgården Bertnem i Overhalla driver han som entreprenør.

– Vi slår, raker, sprer og samler gras i lessevogn eller presser til rundballer. I tillegg produserer jeg korn, poteter og gulrøtter. Jeg ønsket meg en stor og kraftig lessevogn fra Eiksenteret Midt-Norge, og den ble levert tidlig i vår, forteller han.

God kvalitet

Fendt TIGO XR er toppmodellen i TIGO-serien, med tre akslinger og innebygd vekt. Lessevogna har bred rotorinnmater og avstanden mellom rotorbladene er på kun 3,5 cm.

– Vogna kutter veldig bra. Så har den kamløs pickup, og det har jeg aldri kjørt før. Du hører faktisk ikke at pickupen går rundt; så lite lyd lager den.

Lessevogna har hydropneumatisk dempet understell, samt trekkdrag som fjærer og automatisk retter opp vogna.

– Understell og trekkdrag fungerer perfekt. Jeg får jevn belastning på alle hjul, og vogna krenger verken på jordet eller på veien. Med styring på både fremre og bakre aksling følger den traktoren bra også. Tre spredevalser, i stedet for to som det var på den gamle vogna, gjør at graset blir spredt jevn i siloen så det er lett å pakke det ned, forklarer han.

Kjører effektivt

– Flere kunder ser at det er smart å kjøre gras til silo fra jordene lengst unna gården, og heller kjøre rundballer fra de nærmeste. Den ene kunder kjører vi faktisk 20 km hver vei for, og det hadde blitt kostbart hvis vi skulle ha produsert rundballer så langt unna og fraktet dem til gården. Ved å kjøre gras til silo med en stor lessevogn får du en kostnadseffektiv måte å drive produksjon på.

Som trofast Eiksenteret-kunde gjennom mange år er han glad for at kjeden har vogner av denne kvaliteten.

– Fendt TIGO XR krever lite vedlikehold, har så langt vært problemfri og gjør at jeg kan utføre en stor jobb med få folk, understreker Lysberg.

KONTAKT DITT EIKSENTER | BE OM TILBUD | BESTILL PRØVEKJØRING

Lenker
Min side