Skip to main content
Til toppen
Effektiv og pålitelig Ovlac-plog

Ingebrigt Bævre er godt fornøyd med sin nye Ovlac-plog fra Eiksenteret Midt-Norge avdeling Surnadal. Foto: Lars Ovlien.

Effektiv og pålitelig Ovlac-plog

Ingebrigt Bævre fra Surnadal dyrker korn og gras. Han ønsket en større plog og er en av de første i Norge med Ovlac-plog fra Eiksenteret. Han er positivt overrasket over kvalitetene til plogen og gleder seg til å pløye dypere til høsten.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Jeg fikk en Ovlac-plog til årets sesong og stilte den inn sammen med Eiksenteret og den praktiske hurtigguiden som fulgte med. Jeg er positivt overrasket over hvor effektiv og pålitelig den har vært, forteller Ingebrigt Bævre fra Surnadal.

Han driver med korn- og kjøttproduksjon og har cirka 220 mål gras og korn på flate jorder.  Bævre eide en plog sammen med to andre, men ønsket å gå opp til en fireskjærs før årets sesong. Den nye Ovlac-plogen er stillbar fra 12'' til 20'' på får-bredden. Den unike svingbare bæreaksling gjør at traktorens trekkstenger låses i senterposisjon og plogen følger fritt etter traktoren som en vogn. Bredden på første får holdes konstant, også ved pløying i kurver.

– Vi pløyer noen arealer om våren, blant annet der vårflommen kan komme opp på jordet, og kjørte med 18 cm dybde nå. For meg er det viktigste at pløyingen går fort og at alt fungerer. Bruksmessig er den nye plogen helt på linje med andre ploger jeg har hatt fra Eiksenteret. Jeg har ikke fått testet den svingbare akslingen i stor grad, men jeg ser plogen følger traktoren godt og vi har fått rette og fine fårer. Basert på erfaringene så langt gleder jeg meg til å pløye mer og dypere til høsten, forklarer Bævre.

Plogen trekker han med en Fendt 313 Vario med 133 hk under panseret. En liten og kompakt maskin, perfekt som allrounder på en norsk gård. I tillegg har han en MF 399 som fortsatt gjør nytten sin.

– Jeg må skryte av Eiksenteret Midt-Norge som alltid gir med god service og oppfølging både på traktor og redskap. De gir meg tryggheten jeg trenger i hverdagen, og det er årsaken til at jeg har vært helkunde på maskin- og redskapssiden hos dem siden jeg startet som gårdbruker siden midten av 80-tallet. Den tilliten gjør at jeg fikk bekreftet min bestilling av plog den dagen Eikmaskin inngikk avtale med Ovlac.

På grunn av korona-situasjonen har ikke Jens Iversen fra Plovexperten kunne være med på innstillingen. Han kommer etter planen til Surnadal høsten 2020 for å dele sine erfaringer.

Les også: Derfor bør du pløye

– Jeg er spent på å se hvor flinke vi har vært til å stille inn plogen når Iversen kommer opp senere i år. Resultatene er det i alle fall ikke noe å si på, understreker Bævre.

   

Lenker
Min side