Til toppen
Den perfekte traktoren for idrettslag

MF 1765 M med Cerutti snøfres er en ypperlig kombinasjon på idrettsbaner.

Den perfekte traktoren for idrettslag

Fotball er ikke lenger bare en sommersport, men en helårssport. Derfor er det flere og flere idrettslag som ser på muligheter for å holde fotballbanen fri for snø så lenge som mulig. Et av disse idrettslagene er Hurdal IL, som fikk demonstrere en MF1765M i april for å se hvordan den taklet halvmeteren med snø som lå på kunstgressbanen.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

-    Fotballsesongen kan ikke komme fort nok, om du spør meg. Så når det lå en halvmeter med snø på banen i april, fant vi ut at vi måtte gjøre tiltak. Vi har lenge vurdert å kjøpe oss en traktor, men har vært litt skeptiske til om det er en praktisk løsning med de snømengdene vi får her i Hurdal. Etter å ha demonstrert MF1765M, vet vi nå at dette er en meget praktisk løsning. Traktoren og fresen leverte over all forventning, forteller Bjørn Brekke fra Hurdal IL.

Hurdal IL holder til i snøsikre Hurdal, og uten oppvarmet bane kreves det derfor brøyting av banen på vårparten for å få den klar til sesongen.

-    Vi opplever som regel mye snø her på en vanlig vinter, og da tar det ofte en ekstra måned før snøen forsvinner fra banen. Da må vi finne andre løsninger, og MF1765M ser ut til å være den beste løsningen. Traktoren kombinert med fresen er ekstremt enkel i bruk, og takler snømengdene overraskende godt. Sannheten er at jeg var veldig skeptisk til om traktoren skulle takle halvmeteren med snø som lå her, men det gikk over all forventning, forteller Bjørn.

MF1765M-en Hurdal IL fikk prøve i demo, var utstyrt med en Cerruti Super-Middle 500-500 snøfreser, som man kan få i arbeidsbredde fra 120-200 cm, med en viftediameter på 50 cm. Kombinasjonen av traktor og freser er godkjent i bruk av kunstgressleverandøren UniSport.

-    Når Hurdal IL tok kontakt med Eiksenteret Kløfta og lurte på om vi hadde en traktor som kunne takle snømengdene de hadde på banen i Hurdal, visste vi at MF1765M med Cerruti-fresen ville passe perfekt. Dette er en ekvipasje vi har perfeksjonert gjennom det siste året, gjennom tett dialog med UniSport og fabrikken av både fres og traktor, forteller Tore Bjerknes, som er områdesalgssjef for Massey Ferguson i Norge.

Skånsom mot kunstgresset

For å kunne brøyte en kunstgressbane med traktor, trengs det en ekvipasje som er tilpasset for dette. Om man kjører ut på banen med ikke-godkjent utstyr, risikerer man å påføre banen store skader, som vil være svært kostbare å rette opp i.

-    Når vi bestemte oss for å utvikle en ekvipasje spesialtilpasset for idrettslag og brøyting av kunstgressbaner, tok vi umiddelbart opp dialogen med UniSport, som er landets desidert største leverandør av kunstgressbaner, forteller Tore.

UniSport leverer kunstgressbaner i hele Norge og samarbeider med en rekke idrettslag. Deres ekspertise og krav til utstyret som skal brøyte banen ble derfor viktig.

-    Vi har hatt tett dialog med UniSport gjennom hele prosessen for å finne utstyr som passer perfekt til banen og som sørger for at banens garanti opprettholdes. Det er gjennom denne prosessen vi har landet på Massey Ferguson 1740 og 1765, kombinert med Cerruti-freser. Denne ekvipasjen opprettholder alle vektkrav og sørger for en skånsom brøyting av underlaget, forteller Tore.

Både MF 1740 og 1765 kombinert med Cerruti-fresen opprettholder vektkravene fra baneprodusenten UniSport. Hjulene på fresen er også tilpasset for å overholde UniSports krav.

En samarbeidspartner for alle idrettslag

Eiksenteret, som en landsdekkende kjede, satser tungt på å være idrettslagenes foretrukne partner. Gjennom tilpasset utstyr, gode finansieringsløsninger og et landsdekkende serviceapparat blir de en overlegen partner.

-    Eiksenteret Kløfta, som vi har forholdt oss til i denne prosessen, har imponert meg stort. De har vært tilgjengelige hver eneste gang jeg har ringt og lurt på noe, og de tok seg god tid til å gi oss opplæring på traktoren. Det er veldig hyggelig å kunne forholde seg til folkelige og oppmuntrende folk når man skal kjøre utstyr man vanligvis ikke bruker i hverdagen, forteller Bjørn.

I idrettslag er det ofte mange frivillige som skal delta i bruken av utstyret, og det er derfor viktig at alle får god opplæring.

-    Vi er flere som har kjørt traktoren her under demoperioden, og alle fikk god opplæring av Eiksenteret på Kløfta. Flesteparten av dem hadde aldri kjørt en traktor før, men etter et lite kurs med selgeren fra Kløfta fikk alle teken på det. For det første var opplæringen god, men traktoren er også svært intuitiv og sikker! Det er noe vi helt klart setter pris på, avslutter Bjørn.

Eiksenterets landsdekkende butikker sørger for at alle idrettslag har en solid aktør å forholde seg til når det kommer til maskiner og utstyr.

-    Vårt mål er å være der for idrettslagene, og tilby kvalitetsutstyr og oppfølging i hele landet. Vi er tilpasningsdyktige og klarer alltid å finne en løsning som fungerer for den enkelte kunde. Vi er opptatt av å selge utstyr som overholder alle krav, er enkelt i bruk og har sikkerheten i fokus. Dette er ekstra viktig når man skal selge utstyr til idrettslag hvor barn er i aktivitet, avslutter Tore.

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.