Skip to main content
Til toppen
Bruker Massey Ferguson på Svalbard

Hæhre Entreprenør AS bruker MF 4709 Global fra Eiksenteret Vikersund til å rydde opp etter gruvedriften på Svalbard. Foto: Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS.

Bruker Massey Ferguson på Svalbard

Hæhre Entreprenør AS har fått kontrakt på å rydde opp Lunckefjell på Svalbard. De trengte en relativt kraftig traktor med lav høyde, og valgte to MF 4709 Global fra Eiksenteret Vikersund. De vil gå i skytteltrafikk under bakken fram mot nyttår.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS

– Tunnelene mellom Lunckefjell og Sveagruven er 12 km lang og har en del høydebegrensninger, så vi måtte under 260 cm, samtidig som traktoren hadde nok krefter. Det var relativt kort tid fra vi fikk oppdraget til båten skulle gå, så vi måtte snu oss raskt. Derfor valgte vi MF 4709 Global med 95 hk fra Eiksenteret Vikersund. Vi byttet ut bakhjulene fra 34'' til 30 '' og kom ned i 251 cm. Det gjør at de fint kommer fram i tunnelen, forteller daglig leder Frank-Ole Sørensen hos Hæhre & Isachsens maskinutleie.

De håndterer maskinparken til Hæhre Entreprenør AS, som har fått oppdraget med å rydde opp på Lunckefjell for Store Norske. Det er Stortinget som har vedtatt å avvikle gruvedriften i Svea og Lunckefjell. Da skal også gruvesamfunnene på Svalbard tilbakeføres til naturen. De to Massey Ferguson-traktorene ankom Svalbard med båt 4. februar.

– Traktorene skal gå i skytteltrafikk fram til desember, da vi skal være ferdige med den delen av jobben. Det vil bli noen hundre timer på hver av dem. Vi har fått traktorene vi trengte, og det er jo hyggelig å kunne handle lokalt også, understreker Sørensen.
    
Les mer om MF 4709 Global her

Lenker
Min side