Skip to main content
Til toppen
40 år i Eiksenteret

Frank Jensen er glad for alt han har opplevd og alle folkene han har møtt gjennom sine mange år i Eik-kjeden. Han og kollegane holder servicenivået oppe til tross for korona-situasjonen. Foto: Bjørn Frostad.

40 år i Eiksenteret

I februar var det 40 år siden Frank Jensen begynte som reisereparatør i daværende Telemark Maskinforretning. Etter mange år som verksmester har han i dag ansvaret for deler og butikk. Til tross for korona-situasjonen forsøker Eiksenteret å holde servicenivået oppe.

Dato: 30.03.2020

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Bjørn Frostad

 

– Vi merker at kundene tar hensyn til korona-krisen. Mange bestiller på telefon eller e-post og får varene tilsendt. Vi har også gjort klar deler og satt dem utenfor døra. For de som skal inn har vi satt ut engangshansker og hygieneprodukter, og de aller fleste er veldig hyggelige og løsningsorienterte, forklarer Frank Jensen, leder for deler og butikk hos Eiksenteret Porsgrunn.

Den 2. februar 2020 var det 40 år siden han startet som reisereparatør hos Telemark Maskinforretning. Det var onkelen Olaf Oredalen som ledet han inn på den stien, og han har opplevd mye i løpet av disse årene.

– Jeg vokste jo opp på gård og onkel Olaf solgte Massey Ferguson. Det gikk i MF 35, MF 135 og MF165 på 60-tallet. Jeg var helt oppslukt og skrev etter brosjyrer, så postmannen måtte legge i kassa til naboen. Veien var kort til yrkesskole og utdannelse om landbruksmekaniker. Etter militæret jobbet jeg på skipsverft og andre steder i Norge.

 

Jensen var 26 år gammel da Telemark Maskinforretning søkte folk. Det var eid av onkelen og søskenbarnet Rolf.

– Jeg tok alt som var av utearbeid og det ble lange dager på farten. Jeg husker best alle de trivelige folkene jeg har møtt underveis. Så har jo teknologien utviklet seg mye med stadig nye modeller, og jeg har holdt meg oppdatert gjennom kurs. Eik-kjeden har vært flinke til å sende oss til Frankrike, Tyskland, Finland, Danmark og andre steder for å lære om nye traktorer og redskaper, forteller han.

 

I 1987 ble Telemark Maskinforretning til Eik Landbrukssenter, og Jensen ble forfremmet til verksmester.

– Vi hadde to mekanikere i tillegg, så det ble mer innetid på meg, men jeg reiste fortsatt ut på reparasjonsoppdrag. Vi hadde jevnlige serviceledermøter som var veldig nyttige også. I 2011 flyttet vi til nye lokaler og da kombinerte jeg verksmesterjobben med deler og butikk.

 

I 2017 flyttet de igjen, da Eiksenteret Porsgrunn ble etablert. Da kom Fendt inn i porteføljen også.

– De sist tre årene har jeg vært dele- og butikkansvarlig på heltid. I juli neste år går jeg av med pensjon, og da skal jeg bruke mer tid på det lille gårdsbruket jeg eier. Så må jeg si at jeg er veldig takknemlig for alt jeg har opplevd takket være Eikmaskin, alle turene jeg har fått være med på for å utvikle meg hele tiden, og ikke minst alle de trivelige kollegaene og kundene jeg har fått møte. Så ser jeg frem til at folk kan komme inn i butikken og handle som normalt igjen når korona-krisen er over, sier Jensen.

Lenker
Min side