Til toppen
Komfortabelt, trygt og effektivt med Massey Ferguson på fjellet

Barndomskameratene Knut André Trydal og Ivar Uleberg bruker en MF 7718 S til å rydde snø rundt fjellbygdene i Setesdal. Foto: Tor Hallvard Mosdøl.

Komfortabelt, trygt og effektivt med Massey Ferguson på fjellet

Knut André Trydal hadde allerede lang erfaring i traktorsetet da han 1. januar i år etablerte entreprenørselskap sammen med barndomskameraten Ivar Uleberg. Med på lasset var en MF 7718 S. Den bruker han blant annet til å rydde snø rundt fjellbygdene i Setesdal.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Tor Hallvard Mosdøl

– Jeg har kjørt gravemaskin og traktor siden jeg var guttunge. Nå siste kjørte jeg for en kar som brøytet for Statens Vegvesen, så når Ivar Uleberg og jeg bestemte oss for å starte sammen tok jeg over traktoren jeg hadde kjørt, en Massey Ferguson MF 7718 S Essential med Dyna VT-transmisjon, forklarer Knut André Trydal fra Bykle i Setesdal.

De to kameratene gikk på barneskolen sammen. Den 1. januar 2020 etablerte de Uleberg og Trydal maskin a/s og tilbyr alt fra gravearbeid og massetransport til snøbrøyting for blant annet Statens Vegvesen og Bykle kommune. Sistnevnte er kjent for sine flotte alpinanlegg på blant annet Hovden.

– Det kan komme ganske mye snø her. I fjor vinter var det nærmere to meter, men det varierer fra år til år. Vegvesenet stiller krav til utstyr, og det skal være både komfortabelt, trygt og effektivt. MF 7718 S har nok tyngde og krefter til å kjøre i fjellet med og ligger godt langs veien. Den sekssylindrede AGCO Power-motoren er min favoritt. Jeg har piggdekk slik at jeg slipper humpingen du får med kjetting. Etter to sesonger må jeg si at jeg liker traktoren veldig godt.

MF 7700-serien er en populær traktor både blant norske bønder og entreprenører. Lang akselavstand på 2,88 m gir overlegen trekkraft, mens optimal vektfordeling bidrar til god stabilitet.  Quadlink²-fjæringen sørger for både komfort og stabilitet, mens den intuitive VT-transmisjonen gir  sømløs hastighetstilpasning.

– VT-transmisjonen er god å kjøre med, særlig når vi brøyter. Selv om det kan bli lange dager er det behagelig å sitte inne i førerhuset. Jeg bruker en DALEN 2013 snøfres, som jeg mener er den beste på markedet. Jeg styrer både transmisjon og redskap fra styrespaken i armlenet, som jeg har tilpasset akkurat slik jeg vil ha det. Enkelt og lettvint.

Alt utstyret er kjøpt hos Eiksenteret Rykene.

– Vidar Dalen hos Eiksenteret er kjempeflink til å følge oss opp. Han ordner alt du spør om, og det er viktig i en travel hverdag. Mekanikerne er også flinke folk som kommer når de skal og løser eventuelle problemer, slik at vi kan utføre jobben vår, understreker Trydal.