Skip to main content
Til toppen
Sprek og komfortabel allrounder

Med en MF 6714 S utstyrt med en DALEN 2034 sandstrøer bak og skjær foran er Per Øivind Falkenberg Krog godt forberedt på vintersesongen. Foto: Lars Ovlien.

Sprek og komfortabel allrounder

På gården Falkenberg i Marker har det vært Massey Ferguson siden 50-tallet, men selv om Per Øivind Falkenberg Krog er merkebevisst er det én faktor som er enda viktigere for ham enn den røde lakken på panseret.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Vi investerte i en MF 6714 S med Dyna-6 i fjor. Det er en veldig god traktor og et stort steg opp komfortmessig fra eldre modeller. Vi byttet nemlig inn en MF 6270 og kjører i tillegg fortsatt en MF 5450, forteller Per Øivind Falkenberg Krog fra Marker i Østfold.

I 2003 overtok han ansvaret for den historiske gården, som har vært i familiens eie siden 1600-tallet. Fire år senere startet han med kyllingproduksjon og ble heltidsbonde. Traktorene går blant annet til såing, pløying og harving.

– Skal du leve av å være bonde i dag må du ha volum. Jeg begynte med 180 mål dyrket mark, men med innleid jord dyrker jeg i dag korn på 800 mål, og leiekjører omtrent like mye.

Service er avgjørende

Om vinteren driver han snøbrøyting og sandstrøing for kommunen og KA Landbruk.

– Jeg har blant annet ansvar for veiene rundt vindparken her og bruker en DALEN 2034 sandstrøer og et skjær montert på en skyveramme foran. Jeg foretrekker det fremfor fronthydraulikk, fordi trekkroken da tar av belastningen når det smeller og dunker på ujevne grusveger.

Med det økte volumet kan han investere i maskinparken, men han er klar på at det er mer enn bare maskinen som teller.

– Massey Ferguson er gode traktorer, men i dag er service blitt like viktig som kvaliteten og komforten på traktoren. Jeg kan kontakte Eiksenteret Mysen når jeg trenger det, og det er viktig for meg. Da jeg brøytet snø i Oslo ringte jeg senterleder Nils Petter Solberg sent en kveld, men jeg fikk hjelp. Og det er utrolig viktig, understreker Falkenberg Krog.

Per Øivind Falkenberg Krog fra Marker i Østfold fullroser servicen han får hos Eiksenteret Mysen. Foto: Lars Ovlien.

Glad i Massey Ferguson

Før han fikk den nye MF 6714 S-traktoren lånte han en MF 7718 S med trinnløs transmisjon.

– Det har skjedd mye siden vi sist kjøpte MF 5450 i 2013. Blant annet har den nye traktoren framakselfjæring, og det er forbedringer på mange områder. Jeg opplever også MF 6714 S som omtrent like sprek som lånetraktoren.

På Falkenberg har det stått Massey Ferguson siden den første Gråtassen kom kjørende på 50-tallet.

– Vi kjøpte en MF 165 rundt 1970, og så en MF 575 på 80-tallet og en MF 3070 på 90-tallet. Den nyeste traktoren er dermed den siste i en over 60 år lang rekke, forteller Falkenberg Krog.

KONTAKT DITT EIKSENTER | BE OM TILBUD | BESTILL PRØVEKJØRING

Lenker
Min side