Skip to main content
Til toppen
Ny kompaktserie fra Massey Ferguson

Massey Ferguson har oppgradert MF 1700 M-serien, som nå leveres i seks ulike modeller tilpasset ulike arbeidsoppgaver. Foto: AGCO.

Ny kompaktserie fra Massey Ferguson

Kompakte traktorer brukes gjerne av alt fra kommuner og anleggsgartnere til golfbaner, snøryddig og på gårdstun. Nå har Massey Ferguson oppgradert sin MF 1700 M-serie med nye modeller og nye motorer som tilfredsstiller stage V utslippskrav.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: AGCO

– MF 1700 M er utviklet og bygget for å yte optimalt for de som trenger en liten med moderne traktor, for eksempel kommuner, ridesentere, anleggsgartnere, hagesentere eller bønder, forklarer produktsjef Ole Jakob Rustad hos Eikmaskin.

Den oppgraderte traktorserien har som bokstaven M indikerer medium utstyrsnivå og består av seks modeller. Motorer fra 35 hk opp til 67 hk på toppmodellen MF 1765 M tilfredsstiller kravene til Stage V utslippskrav. Ny teknologi gir motorene et betydelig høyere dreiemoment, noe gir lavere turtall og drivstofforbruk.

– Alle MF 1700M-modellene kan leveres med førerhus, mens de to minste og den største modellen også kan leveres uten. De to modellene i MF 1500-serien leveres med veltebøyle. Det nye førerhuset har lavt lydnivå og er bredere enn på forgjengerne. Det leveres med fire LED-arbeidslamper, klimaanlegg, varmetråder i bakruta og justerbart ratt som standard, mens du kan velge luftfjæret sete og vindusspyler/puss som ekstrautstyr. Betjeningen er fargekodet og USB-kontakter gjør det enkelt å lade mobiltelefoner.

De minste modellene MF 1735 M og MF 1740 M er perfekte til å slå gras på større områder, for eksempel på golfbaner. Disse leveres med  hydrostatisk transmisjon som er enkel å betjene. 

– Begge kan leveres med fabrikkmontert, tre-blads 60-tommers klippeaggregat som er enkelt å montere ved at du bare kjører over. Klippehøyden justeres i åtte trinn fra 25 mm til 115 mm fra setet, og takket være større dekkstørrelser får du hele 150 mm bakkeklaring, forklarer Rustad.

Mellomklassemodellen MF 1750 M og 1765 M har hydrostatisk transmisjon og air condition som standard. Her er motoren på 2,4 liter og du kan lagre to motorturtall med en knapp. Det er praktisk, spesielt når du bruker redskap på kraftuttaket. Du får kraftuttak bak og midtmontert som standard, og det bakre har utvendig betjening. Kraftuttaket kan benyttes med normal, mykstart eller auto-modus, avhengig av arbeidsoppgaven.

– Modellene i MF 1700 M-serien har hydraulikk med pumpekapasitet på 41,5 liter i miuttet og to dobbeltvirkende ventiler som standard. De kan enkelt stille som til enkeltvirkende. Har du førerhus får du også to midtmonterte hydraulikkuttak som betjenes med en fireveis spak.

De to største modellene MF 1755 M og MF 1765 M har henholdsvis 54 hk og 67 hk. Begge har mekanisk transmisjon 12+12 og passer perfekt til små jorder, plantefelt eller ridesentre.

– Massey Ferguson har styrket sitt produktutvalg med de nye modellene i MF 1700 M-serien. Her får du enkle og robuste traktorer som gir kraft og ytelse til en rekke arbeidsoppgaver, understreker Rustad.

Lenker
Min side