Skip to main content
Til toppen
Husqvarna NERA

Husqvarna NERA

Husqvarnas første Automower® robotgressklipper som ikke krever nedgravd begrensingskabel lanseres for det private markedet. NERA-modellene bruker det satellittbaserte navigasjonssystemet EPOS™. Ved hjelp av Automower® Connect-appen på mobiltelefonen oppretter brukeren enkelt virtuelle klippesoner. Man bestemmer selv hvor, når og i hvilken høyde NERA skal klippe, og dermed tilbys en mer fleksibel klipping. Med Husqvarna Automower® NERA åpner det seg nye muligheter for huseiere som ønsker å klippe plenen med robotgressklippere.

Dato: 09.02.2023 / Tekst: Eikmaskin/Husqvarna | Foto: Husqvarna | Video: Husqvarna

Slik fungerer det

 • Automower® Connect-app:  Bruk mobiltelefonen og Automower® Connect-appen til å sette opp installasjonen og definere arbeidsområder og midlertidige oppholdssoner.
 • Virtuell grense: Definer gressklipperens arbeidsområde ved å bruke appDrive-funksjonen i mobilappen for å kjøre gressklipperen rundt i området som skal klippes.
 • EPOS Plug-in-tilbehør: Tilbehøret festes til Automower® NERA-klipperen for å gjøre denne teknologien tilgjengelig.
 • Ladestasjon: Plassen som gressklipperen automatisk returnerer til for å lade batteriene.
 • Satellittsignaler: Både klipperen og referansestasjonen mottar satellittsignaler. For å oppnå nøyaktighet på centimeternivå brukes en teknikk ved navn RTK-GNSS. Det forbedrer presisjonen til satellittposisjonsdata.
 • Navigasjonssatellitter: Globalt navigasjonssatellittsystem (GNSS [Global navigation satellite system]) gir satellittsignaler til robotgressklipperen og referansestasjonen. Både klipperen og referansestasjonen trenger minst fire satellittsignaler. Følgende GNSS-satellittsystemer brukes: GPS, GLONASS, BeiDou og Galileo.
 • Referansestasjon: En stasjonær referansestasjon er nødvendig for å oppnå høy presisjon for robotgressklipperens posisjon. Referansestasjonen sender korreksjonsdata til klipperen.
 • Korreksjonsdata: Korreksjonsdata fra referansestasjonen er nødvendig for å kunne bruke robotgressklipperen til enhver tid og for å sikre høy posisjonsnøyaktighet for klipperen.
 • Unngåelse av objekter:  Intelligent unngåelse av objekter via radarteknologi sikrer presis klipping og reduserer risikoen for uplanlagte stopp. Når klipperen oppdager et objekt på plenen, svinger den unna for å unngå sammenstøt. 
  • Unngåelse av objekter er tilgjengelig på følgende modeller: 
   • Automower® 430X NERA
   • Automower® 430X NERA med EPOS Plug-in-sett
   • Automower® 450X NERA
   • Automower® 450X NERA med EPOS Plug-in-sett

Banebrytende plenpleie

Med sitt estetisk perfekte design og neste generasjons intelligens takler Automower® NERA-serien enkelt ulendt terreng, trange hjørner og skråninger på store og komplekse gressplener. De klipper med presisjon og nøyaktighet, og gir deg perfekte resultater. NERA-robotgressklippere kan utstyres med trådløs teknologi ved hjelp av Husqvarna EPOS™ Plug-in-settet (valgfritt tilbehør). Alle aspekter ved klippingen er optimalisert, fra mulighet til kabelfri installasjon til de smarte funksjonene, for eksempel unngåelse av objekter, slik at du får mer tid til å nyte hagen din.

 

Virtuelle grenser

Gled deg over enkel kabelfri installasjon, uten behov for begrensningskabler. Det valgfrie Husqvarna EPOS™ Plug-in-tilbehøret gjør det mulig med en robust og presis virtuell installasjon. Oppdater installasjonen enkelt hele sesongen igjennom, i samsvar med hagens vedlikeholdsbehov, via Automower® Connect-appen. Presis og fleksibel områdeadministrasjon lar deg definere forskjellige områder av plenen din og bruke forskjellige innstillinger og tidsplaner, eller opprette midlertidige soner som ikke klippes.

Husqvarna EPOS (Exact Positioning Operating System) er den nyeste tilgjengelige teknologien for Automower®-robotgressklippere til boligområder. Den satellittbaserte teknologien lar robotgressklipperen jobbe innenfor presise virtuelle grenser. Alt du trenger, er mobiltelefonen din og Automower® Connect-appen for å enkelt definere de virtuelle grensene. Du kan opprette fleksible arbeidsområder og midlertidige oppholdssoner, noe som gir deg egendefinerbar sonekontroll. Husqvarnas intelligente satellitteknologi gir nøyaktighet på centimeternivå i løpet av sekunder, og forutsetter fri sikt mot himmelen for å sikre optimale tekniske forhold.

Husqvarna NERA

Vi vet at mange har ventet på dette helt siden vi først introduserte teknologien til det profesjonelle markedet. NERA representerer virkelig neste generasjon smarte robotgressklippere; mer robust installasjon, enda lettere å bruke, og mer fleksibel styring av hvordan du vil at gressplenen skal klippes .

- Anders Lindström, produktekspert, Husqvarna Sverige

Lenker
Min side