Skip to main content
Til toppen
MF 8S testet på Tolga

MF 8S testet på Tolga

Årets store nyhet fra Massey Ferguson er den revolusjonerende nye 8S-serien med splitter nytt design, svært støysvakt førerhus og nye transmisjoner. I mars testet Jan Storbækken fra Tolga toppmodellen 8S-265 – og han likte det han så.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: AGCO

– Førsteinntrykket av 8S var litt «oi sann», men da jeg satte meg inn i traktoren skjønte jeg hvorfor førerhuset er utformet som det er. Dette er absolutt en traktor jeg kunne trives i og jeg kunne godt tenkt meg en, forteller Jan Storbækken (bildet).

Entreprenøren fra Tolga hadde toppmodellen 8S-265 til vintertesting i hjemtraktene en hel måned før påske i år. Der fikk han testet både ytelse, komfort og brukervennlighet.

– Jeg brukte den til snøbrøyting sammen med en DALEN 2007 snøfres. Først og fremst er den veldig oversiktlig. Selv om det ikke fulgte med noen bruksanvisning var det lett å komme inn i skjermfunksjonene og den var veldig brukervennlig. Du kan for eksempel flytte funksjonene mellom spakene og se på skjermen hva som ligger hvor.

Støysvak og komfortabel

Det nye førerhuset har «Protect-U»-konseptet, et mellomrom på hele 24 cm til motoren som skiller  førerhuset fysisk fra støy, varme og vibrasjoner.

– Vi har en MF 7480 fra før, og det er en vesentlig forskjell på støynivået. Det var ikke noe problem å snakke i handsfree på mobilen, og hytta er også veldig behagelig. Fordi motoren er flyttet fram er det glass helt ned til gulvet, og det gir en unik sikt, også helt innved traktoren, forklarer Storbækken.

– Luftinntaket er flyttet bak på motoren, og selv i snøføyke var det helt snøfritt når jeg kjørte. Jeg vil tro det er like bra med støv og gras om sommeren. Klimaanlegget holdt unna, og det dogget ikke selv når snøføyka traff vinduene.

Nok krefter

Den nye traktorserien består av fire modeller, der 8-tallet beskriver serien, S beskriver et høyt spesifikasjonsnivå og de tre siste sifrene viser maksimal effekt fra 205 til 265 hk. Det plasserer den ytelsesmessig i overkant av den eksisterende MF 7700-serien, med en sekssylindret Stage V AGCO Power motor på 7,4 liter som gir mer dreiemoment og effekt ved lave turtall.

– Jeg brøyter en del veier som blåser mye igjen om vinteren. Det var arbeidsvillige gamper i traktoren. Selv om DALEN-fresen gikk full og jeg kjørte i dyp snø, merket jeg ikke at det ble tungt for traktoren.

Den nye 8S-serien er også startskuddet for neste generasjon transmisjons-teknologi. Du kan velge mellom Dyna E-Power med Dual Clutch-teknologi eller Dyna-7 semi powershift-girkasse.

– Jeg synes transmisjonen fungerte veldig bra. Så var det noen småting jeg meldte inn som gjorde at de justerte programvare så den ble bedre, og det var vel hele poenget med testkjøringen, sier Storbækken.    

Store forventinger

MF 8S-serien representerer det største teknologiske steget fremover for Massey Ferguson siden 80-tallet. Etter sju år med testing og utvikling er den endelig klar for markedet, og mange har allerede meldt sin interesse til Eik-kjeden.

– Vi har ventet på dette nye og moderne førerhuset med unik støyisolering og førermiljø. Jeg tror dette kan bli en populær traktor både for store bruk der det brukes krevende redskaper og hos entreprenører som for eksempel kjører brøyting eller transport, forteller salgsleder Øyvind Wekre i Eiksenteret Midt-Norge.

– Vi har flere kunder som gleder seg til traktorene er leveringsklare, legger han til.

Lenker
Min side