Skip to main content
Til toppen
MF 5713 S er perfekt til grasproduksjon

MF 5713 S Next Edition passer godt til melkeproduksjon i Gudbrandsdalen. Ola Håkon Ourom er opptatt av å ha en traktor tilpasset sitt behov, og det har han fått. Foto: Lars Ovlien.

MF 5713 S er perfekt til grasproduksjon

Ola Håkon Ourom fra Tretten i Gudbrandsdalen var på jakt etter en ny traktor som passet hans behov som melkebonde. Bestefaren hans hadde en Gråtass for 60 år siden, og nå står det nok en gang Massey Ferguson på tunet.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Det var på tide å bytte traktor, og jeg ønsket nærhet til forhandleren og en traktor som passet mitt behov. Tanken var å finne et velrenommert merke og en gjennomprøvd modell. Hos Eiksenteret Gausdal fikk jeg tilbud om en MF 5713 S Next Edition, og etter å ha prøvekjørt den fant jeg at den var midt i blinken, forteller Ola Håkon Ourom.

Han har vokst opp med gårdsdrift og tok over familiegården på Tretten i 2011. Den ligger på et lite platå oppi dalsiden på veien mot Gausdal. Han og familien driver melkeproduksjon i et nytt og moderne fjøs som ble utvidet med en ny melkeku-avdeling med melkerobot i fjor.

– Jeg driver grasproduksjon til kyrne på eid og leid areal, og det er bratt og tidvis små og kronglete arealer her i Gudbrandsdalen. Derfor er det et poeng med en lett traktor som likevel er kraftig. Traktor bruker jeg til alt fra våronn og slåttonn til innkjøring av fôr og alt annet. For meg var det viktig å ikke kjøpe for stor og dyr traktor. Jeg har akkurat investert i et nytt fjøs, og alt skal betales tilbake.

Edvard og Olav er godt fornøyd med valget av MF 5713 S Next Edition. Foto: Lars Ovlien.

MF 5713 S Next Edition er en allsidig traktor for norske forhold, med Dyna-4-transmisjon, 130 hk og frisiktpanser. Du får også med automatisk luftfjæret, svingbart sete og mekanisk hyttefjæring for økt comfort. Ourom kjente Eiksenteret fra før og hadde blant annet kjøpt rundballepresse der og fått reparert småredskap. Den nye traktoren var på plass før påske.

– De holder til bare en mil unna. Jeg har et godt inntrykk av folkene som jobber der og har blitt godt tatt vare på. MF 5713 S er et stort steg fremover med kløtsjfri giring, og T-spaken er enkel i bruk. Den er litt mindre enn den gamle traktoren, men den er snerten og god å kjøre og jeg er godt fornøyd med den. 

Den nye traktoren er godkjent av neste generasjon også.

– De tre ungene mine har godkjent passasjersetet, som var det viktigste for dem. De var ikke så opptatt av alt annet, forteller Ourom.

 

   

 

Lenker
Min side