Skip to main content
Til toppen
MF 1700 M-serien kommer frem over alt

MF 1700 M-serien kommer frem over alt

Dette er traktorer som kommer frem der store traktorer sliter; du kan kjøre over en liten bru, sier en entusiastisk produktsjef i Eikmaskin, Ole Jakob Rustad, når han skal vise frem MF 1700 M-serien.

Tekst: Eikmaskin | Film: Tun Media

MF 1700 M serien er helt ny, og er en kompaktserie som er ment for veivedlikehold og trange steder i parker, gangveier og vedlikehold i borettslag, sier Rustad og fortsetter: - Det er en liten traktorserie som kommer frem der det ikke er så mye plass, men allikevel en profesjonell serie som er godt utstyrt og som har et profesjonelt godt førermiljø.

Traktorene vi skal ta i nærmere øyesyn er MF 1740 M, som er en traktor med 40 hk og tresylindret dieselmotor, og MF 1765 M som er den største modellen i serien med 67 hk. Mellom disse modellene finnes også MF 1750 M og MF 1755 M, hvor MF 1750 M er en typisk parktraktor med hydrostatisk transmisjon og førerhus. MF 1755 M er en typisk jordbrukstraktor med mekanisk transmisjon og kløtsjfritt vendegir. – Alle modellene leveres med førerhus, mens den største modellen også kan leveres uten førerhus på varianten med mekanisk transmisjon, forklarer Rustad . 

- Traktorene er utstyrt med profesjonelt førerhus med et godt førermiljø, sier Rustad og videre: - De har selvsagt varmeapparat og aircondition som standard, LED arbeidslys foran og bak, varmetråder i bakruta og klimaanlegg som holder vinduene duggfrie. Varmeapparatet varmer godt, og har ingen problemer med å holde hytta varm på dager med -20 grader.

- Kommunalversjonen har hydrostatisk transmisjon. Det betyr at du kan kjøre med kjørepedal hvor du justerer hastigheten forover eller bakover. Kjøreretningen velger du med spaken på siden av rattet, forklarer Rustad. - Det er tre girgrupper; skilpadde, hare og snegle, og dette velger du ved å benytte spaken på siden av førersetet. Cruisecontroll kan justeres med spak og pedal; løfter vi spaken opp øker hastigheter, tar vi den ned senkes hastigheten, sier Rustad, og fortsetter: - Det er en veldig enkel og behagelig traktor å kjøre.

- Traktoren er også godt utstyrt når det kommer til hydraulikk, forklarer Rustad videre. – Traktoren har god pumpekapasitet, og godt utvalg av ventiler som standard. Det er to ventiler bak med fire hurtigkoplinger til sammen, og det samme foran. Uttaket foran er på høyre side av hytta med en egen krysspak inne i hytta som vi kan bruke til frontlaster eller fronthydraulikk.

- Førerhuset på MF 1740 M, som er en mindre modell, er mindre i fysiske mål, men betjenings- og komfortmessig er det likt som på MF 1765 M, avslutter Rustad.
 

Lenker
Min side