Skip to main content
Til toppen
Vi tar en titt på MF 1700 M serien

Vi tar en titt på MF 1700 M serien

Er du nysgjerrig på MF 1700 M serien? Produktsjef Ole Jakob Rustad og salgsansvarlig Syver Bjørgo hos Eikmaskin viser oss to nye modeller i serien.

Video: Eikmaskin | Tekst: Eikmaskin

- Massey Ferguson 1700 M-serie er kanskje mest kjent som hydrostatmodeller til kommunal drift, park og hage. Men vi har også mekaniske jordbrukstraktorer, forklarer Rustad og fortsetter: - Vi har fått to helt nye modeller. En modell med 54 hk og den største modellen med 67 hk, henholdsvis MF 1755 M og MF 1765 M. Begge modellene har førerhus, men MF 1765 M er også mulig å få uten førerhus, med plattform og veltebøyle.

- Forskjellen på disse to modellene, bortsett fra motoreffekten, er akselavstanden. Det er seks cm forskjell, hvor MF 1755 M har 193 cm, mens MF 1765 M har 199 cm. Forskjellen ligger i hvor bakakslingen er plassert. Den er trukket bakover i forhold til hytta på den største modellen med mer klaring. Det betyr at du har muligheten til å sette på større hjul, uten at det går utover klaringen til skjermene, forteller Rustad.

Videre forklarer Bjørgo at MF 1700 M serien har mulighet for mekanisk transmisjon. Han viser at det er tre grupper og fire gir på ulike spaker. – Det er kløtsjfritt vendegir på disse traktorene, sier Bjørgo.

- Traktorene har bra hydraulikkapasitet med en pumpe som leverer 48 l/min, og løftekraften er 1600 kg, utdyper Rustad og fortsetter: - Traktorene er utstyrt med fangaker kategori 1. Utvendig hydraulikk er utstyrt med to dobbeltvirkende ventiler som vi får på de fire uttakene som er bak på traktoren. Disse betjenes med to spaker inne i hytta, og begge spakene er utstyrt med flytestilling. Videre forklarer Rustad at traktorene er utstyrt med to midtmonterte ventiler som betjenes med en krysspak. Hytta er romslig og godt utstyrt i forhold til størrelsen på traktoren. Rattstammen er justerbar, og aircondition er standard. Varmeapparat, vinduspussere foran og bak er det også selvsagt i traktoren. Det er LED arbeidslys foran og bak, og varmetråder i bakruta. For å forhindre dogg på rutene, er det luftdyser rundt i hele hytta. Som tilvalg er det mulighet for luftfjæret sete.

- Det som er interessant med disse traktorene, er størrelsen, sier Rustad. Videre sier han at de er små og kompakte, og kommer til der større traktorer ikke kan brukes. - Traktoren er lette, ca to tonn, som betyr at de kan brukes der bæreevnen er begrenset. Det kan være oppå tak, inne i bygninger, på myr eller annen bæresvak mark, utdyper Rustad.

Se film:
 

Lenker
Min side