Til toppen
HE-VA  Disc-Roller Contour XL – nå i Norge!

HE-VA Disc-Roller Contour XL – nå i Norge!

Er du nysgjerrig på HE-VA Disc-Roller Contour XL? Produktspesialist Kristine B. Pedersen hos Eikmaskin viser deg harvens fordeler.

Tekst: Eikmaskin | Video: Tun Byrå

HE-VA Disc-Roller kommer i tre forskjellige modeller; Classic, Contour og Contour XL. Contour XL kan leveres fra 2,50 meter til 7,50 meter. Den vi viser her er 4,50 meter, og er utstyrt med springboard og en dobbel V-profilvalse . Den har stor rammehøyde og lang avstand mellom rekkene, slik at den kan takle store mengder plantemateriale. 

HE-VA Disc-Roller har DSD-system, som står for dybde synkrondisc. Det vil si at jo dypere man kjører discene ned i jorda, jo mer aggressiv vinkel får de. Kantskål er standard på Disc-Roller, og dette gjør at man får en ren linje og jorda blir kastet innover i harva. Disc-Roller Contour har også som standard HE-VA SAT-system  som er et hydraulisk vektfordelingssystem som fordeler vekten fra midten av maskinen ut i hele maskinens bredde.

Denne skålharven er utstyrt med et spring board med flate spisser, men den kan også leveres med skorpebryterspisser. Springboardet på denne har også et tverrlåssystem i tillegg, som gjør at man øker planeringseffekten. Disc-Roller kan leveres med et stort utvalg av pakkevalser. På modellen vist her har vi en twin V-profil valse på 70 cm. V-profil valsen er en allsidig valse som smuldrer godt og gjør at harva går stabilt.

Se video: