Skip to main content
Til toppen

Fendt Rotana Rundballepresse med variabelt kammer


Fendt Rotana er rundballepressere du kan stole på. Møt variantene med variabelt kammer her! Fendt Rotana 160 V, 160 V Xtra, 180 V, 180 V Xtra og 160 V Combi.

Det finnes ikke et rundballeredskap som passer alle bruksområder, noen oppgaver krever andre bruksområder en det et redskap kan gi, mens andre trenger spesielle bredder og/eller spesifikasjonskrav. Derfor har Fendt laget rundballepresser med både variable kamre, og fastkammer. Eiksenteret fører begge variantene. Også modellforskjeller og kombipresse-løsninger er med på å innvirke hvilken presse som er den perfekte for akkurat deg.  Derfor har vi her en full oversikt over hva du får med en Rotana med variabelt kammer.

Rotana med variable kamre kommer i to varianter, og totalt 5 modeller. Forskjellen mellom de to variantene ligger i presskammerets diameter. 160-modellene har en pressekammer diameter på 0,70 – 1,60 meter, mens 180-modellene har en diameter på mellom 0,70 og 1,80 meter. 180-modellene har også økt pressekammervolum. Begge variantene kommer i Xtra-modeller (160 V Xtra og 180 V Xtra) som har ekstra nettrullholder og balleutkaster som standard, og har muligheten for en del ekstra tilleggsutstyr. Xtra-modellene har en teoretisk kuttelengde på 90/70/45 og har smøring av lagre gjennom smørepunkter på begge side som standard.  Disse modellene har også Xtracut med 13 kniver med 2-stjernet materotor som standard og HydroFlexControl knivbru. 160-modellen har også egen kombipressevariant.

Som vanlig har Fendt proppet sine produkter med nyttig og moderne teknologi.

De tekniske innovasjonene som gjør hele forskjellen:

•    Pick-up uten kamstyring
•    HydroFlexControl knivbro
•    Opptil 25 kniver med gruppeinnkobling
•    ISOBUS
•    Spesiell kammergeometri med minimalt startkammer
•    Mekanisk baklukelås
•    Pålitelig drift takket være Additional Drive System
•    Konstant balletetthet takket være Constant Pressure System
•    Adaptiv baklukeføring
•    Variabel ballediameter fra 0,70 til 1,60 m eller 1,80 m
•    Kun nettbinding eller i kombinasjon med garnbinding
•    Balleformindikator
•    Helt ny Rotana-konstruksjon

På rundballepressene til Fendt har vinkling og design gjort kamstyring overflødig. Det er derfor mer plass og færre bevegelige deler i pickupen. Den er derfor lettere å vedlikeholde og det har blitt plass til hele 5 tinderekker. Med ekstra tinderekker får den med seg alt av strå.

Pickupen er plassert veldig nære rotoren. Dette forenkler prosessen der avlingen overføres til rotoren. Spesielt er dette viktig for sprøtt og kort korn, som ellers kan være mer trøblete. Dette skaper god avlingsflyt slik at du enkelt kan presse perfekte rundballer med høy effektivitet.

For å garantere rotasjon av ballen under alle forhold, har alle Fendt rundballepresser med variabelt pressekammer et ekstra ADS drivsystem. De fire uendelige beltene og den øvre drivrullen drives pålitelig av en annen drivrulle rett under. Den store omslutningsvinkelen rundt drivrullene gir kraftig friksjon mellom belter og rull, og forhindrer sluring.

Det er også viktig med så optimal balletetthet som mulig. Alle modeller med variabelt kammer kommer med Constant Pressure System (CPS). Dette systemet sørger for at det er tilstrekkelig med trykk for å sikre tettheten.  Videre sørger balansen mellom mekanisk stramming av belter og fjær og hydrauliske stramming for at tettheten opprettholdes på både indre og ytre lag av rundballen.

Disse rundballepressene er designet for å gi perfekte rundballer, hver eneste gang. Samtidig er de utrolig enkle å vedlikeholde og er laget for at det skal oppstå minst mulig slitasje.
Fendt rundballepresser krever svært lite vedlikehold. De svingbare sidedekslene gjør det veldig enkelt å nå vedlikeholdspunkter. Slitesterkkonstruksjon og enkel tilgang sørger derfor at du sparer mye tid. Kraften til drift av rotorer og pressekammer fordeles jevnt med PowerSplit-girkasse. Rotorhastigheten er 540 o/min. På modeller uten knivbru garanterer en 1650 Nm brytebolt sikkerheten. På modeller med knivbru beskytter en knatre- og frihjulskobling også drivlinjen med 1950 Nm.

Fendt Rotana 160 V Combi – Kombipressen som gir kvalitetsfôr
Det er godt å ha alt på en og samme plass, slik at du kan sikre deg både høy kompresjonstetthet, nøyaktig kutting og pålitelig pakking i et. Du vil med andre ord sitte igjen med ferdigpakket, perfekt fôr uten å måtte starte nye prosesser og bytte redskap med denne kombipresseren.  (For lignende løsninger med egen pakker, se Fendt Rollector).
Selve roten til denne fantastiske komboen av presse og pakker ligger i at det er en 160 V som er basen for det hele. Det at 160 V modellen pakker rundballene til perfeksjon, i kombinasjon med PowerSplit-girboks og kamfri pickup skaper en helt eksepsjonell arbeidsflyt. Presskammerets flate tiltvinkel gir utrolig god stabilitet, spesielt i hellinger, og bidrar til den gode arbeidsflyten med optimal gjennomstrømning. Når du setter i gang det helautomatiske, justerbare pakkesystemet, måler maskinen rundballens diameter mens nettbindingen kjører for fullt. Samtidig beregnes det optimale antallet med lag for plastfolien. Sånn vil du ha en høy driftshastighet hele prosessen igjennom.
Ballen overføres enkelt fra bakluken til pakkebordet av en overføringsarm og bevegelige panel. Sånn har du effektiv balleoverføring, som er like god på flat mark som i helling. Pakkeringen passer på at ikke ballen detter av bordet, noe som gjør at den er optimalt sikret under alle forhold. Pakkeprosessen starter ikke før ballen er sikret på pakkebordet.
Velg mellom 55%, 70% og 90% forstrekkning, og få en god og jevn overlapp på samtlige plastfolielag. Du vil også bli forbløffet over hvordan maskinen håndterer plasten og selve kuttingen. Her får du et perfekt resultat, gang på gang. Også veien ned fra pakkebordet går smidig, men også med høy forsiktighet. Ballene blir levert nært bakken, langsomt og bak på maskinen for minimal skaderisiko.
Ellers er det en smidig maskin som er spesielt designet med tanke på vedlikehold og drift. Maskinen går jevnt hele veien, noe som minsker slitasje og sørger for minimalisering av vedlikehold.

  160 V 160 V Xtra 160 V Combi 180 V 180 v Xtra
Presskammer, diameter (m) 0,7 – 1,60 0,7 – 1,60 0,7 – 1,60 0,7 – 1,80 0,7 – 1,80
Presskammer, bredde (m) 1,23 1,23 1,23 1,23 1,23
Presskammer, volum (m3) 2,50 2,50 2,50 3,10 3,10
Endeløse belter 4 4 4 4 4
Total høyde (m) 3,05 3,05 3,15 3,25 3,25
Total lengde (m) 5 5 6,3 5,1 5,1
Total bredde (m) 2,7 2,7 2,9 2,7 2,7
Ca. vekt (kg) 3950 3950 6550 4200 4200
Effektbehov (kW/hk) 55/80 55/80 100/140 70/110 70/110

 

Lenker
Min side