Skip to main content
Til toppen
En ny epoke med MF 8S
PRØVETUR: Eikmaskins Eiksenterets Syver Bjørgo har vært ute og luftet nykommeren MF 8S.

En ny epoke med MF 8S

Føreren er satt i sentrum når Massey Ferguson har laget den nye moderne traktorserien 8S. Enkel, pålitelig og påkoblet er noen av stikkordene å bli begeistret over.

Tekst: Tun Byrå/ Wanja Sandø  | Foto: Tun Byrå/ Christian Bjørtomt

Da MF 8S ble presentert i juli var det ikke uten forventninger. Ikke bare hadde produsenten svært store lovnader om den nye maskinen, den ble også hevdet å være den største nyheten fra Massey Ferguson siden lanseringen av 3000-serien i 1986. 

— Vi har fått et førsteinntrykk som er veldig positivt. Den er veldig spesiell med sitt nye design og mange nye funksjoner, sier produktsjefen for Massey Ferguson, Ole Jakob Rustad.

Markedets mest støysvake 

Det mest karakteristiske er kanskje at hytta er fullstendig adskilt fra motoren. Et konsept de kaller “Protect U”.  

At motoren er innkapslet, med ei 24 cm glippe mot førerhuset skal gjøre MF 8S til markedets mest støysvake traktor. 

Ole Jakob hos Eikmaskin vil også trekke fram to andre spesielle hensikter med en slik innkapslet motor: 

— Det er plass til en veldig stor vinduspusser, som pusser veldig store deler av frontruta. Luftinntaket til motoren er i bakkant av panseret, slik at man slipper å få så mye snø og støv inn, forklarer han. 

I tillegg til å redusere overføring av varme, støy og vibrasjoner til førerhuset, gir den unike innkapslede motorstillingen bedre kjøling og økt effekt. Den innovative konstruksjonen gjør det også enklere å rengjøre radiatorene og utføre regelmessig vedlikehold. Det gjør MF 8S’en mer pålitelig og faren for driftsstans blir mindre.

Komfortabelt førerhus i ny retro

Massey Ferguson har bragt tilbake sitt firestolpers førerhus-design fra MF 500- og 2000-serien fra 70-80 tallet. 

Oppe fra førerhytta er Syver Bjørgo, regional salgssjef for Massey Ferguson, begeistret over den fantastisk gode utsikten han får.

— Her har Massey Ferguson satt føreren i førersetet, bokstavelig talt, og bygd traktoren rundt, forteller Syver. 

En del av det nye designet er også et innsvinget chassis og nedre del av panseret, som gjør at man får veldig god svingvinkel. 

— Denne store traktoren, med ganske lang akselavstand, er veldig manøvreringsdyktig, forklarer Ole Jakob. 

Neste generasjons transmisjonsteknologi

Som mye annet er også transmisjonsteknologien tatt til et nytt nivå. Du kan velge mellom Dyna-7 eller Dyna E-power. 

I MF 8S, utstyrt med Dyna-7, sammenligner Syver faktisk kjøreopplevelsen med å kjøre en bil med automat, og føler virkelig at motor og transmisjon jobber sammen. 

— Traktoren girer veldig mykt og fint. Det er en stor forandring fra det vi kjenner fra Dyna-6 tidligere og absolutt til det bedre, sier Syver. 

Dyna E-Power har til sammenligning en dobbelkløtsjkasse. Utstyrt med samme antall gir kan den skifte fra laveste til høyeste gir uten momentavbrudd. 

Meget effektive traktorer

Med de to nye effektive girkassene er effekttapet redusert med hele 26 prosent og drivstofføkonomien forbedret med opptil 10 prosent. 

Med en sterk bakaksel og nytt kraftig hydraulikkanlegg kan MF 8S også drive store og tunge redskaper og løfter nå hele 10 000 kilo. 

— Traktoren kan brukes til det som finnes av redskaper på markedet, sier Ole Jakob. 

Betjeningen er også ny og mer intuitiv. Utstyrt med en Multipad-kontrollspak integrert i “Control-Center”-armlenet får man full kontroll. Spaken er ISOBUS-kompatibel og betjener alle traktorfunksjonene og inkluderer en mikro-joystick for styring av to hydraulikkventiler. 

Enkel betjening

I tillegg til praktiske oppgraderinger i førerhytta som ny lysbryter, automatisk ryggelys og varmetråder i bakrute har MF også tenkt på komfort. På det nye digitale “MF Displayet” har du full kontroll på varme- og ventilasjonsanlegget. 

— Hvis man har slitt med dugg i traktorhytter tidligere så kan vi garantere at her blir det ikke noe dugg! sier Syver. 

Som standard leveres også MF 8S alltid med MF Connect. Noe som vil si at du alltid er på nett! Systemet bruker mobildata for å overføre informasjon til MF Connect Cloud, og gir enkel tilgang til nyttig administrativ informasjon direkte på maskinene. 

— Kort sagt en fantastisk traktor!

Som fageksperter hos Eiksenteret synes Ole Jakob og Syver at Massey Ferguson med 8S serien har laget en avansert traktor, som er veldig enkel å betjene. 

— Det er lite om og men! Det er direkte aktivering når du går fra den ene betjeningsmåten til den andre, sier Ole Jakob. 

Det er heller ingen tvil om at den komforten MF 8S klarer å tilby, gjennom behagelig giring og lavt støynivå, settes stor pris på av ekspertene. 

— Kort sagt, det er en fantastisk traktor! avslutter Ole Jakob. 

Dette får du med den nye MF 8S serien: 

●    Et oversiktlig firestolpers førerhus med nostalgisk retrodesign. 
●    Et unikt “Protect U”-konsept som gjør MF 8S til markedets mest støyfrie traktor, samtidig som den reduserer overføring av varme og vibrasjoner til førerhuset. 
●    En veldig stor vinduspusser som pusser det meste av frontruta. I tillegg er luftinntaket til motoren i bakkant av panseret, slik at man slipper å få så mye snø og støv inn. Renhold og regelmessig vedlikehold blir enklere, noe som gjør faren for driftsstans mindre.
●    Full kontroll gjennom “MF v-Display” digitale instrumentbord, hvor du blant annet har full kontroll på varme- og ventilasjonsanlegg, og en ny kontrollspak integrert i armlenet.  
●    Muligheten til å alltid være på nett gjennom MF Connect Telemetry og MF Always Running = mer lønnsomt og bærekraftig landbruk. 
●    Bluetooth-tilkobling og avansert handsfree med syv mikrofoner rundt om i hytta.
●    En helt ny generasjon transmisjonsteknologi. Her kan du velge mellom Dyna-7 eller Dyna E-power. Sistnevnte kan skifte fra laveste til høyeste gir uten momentavbrudd. 
●    Den effektive kraftoverføringen i girkassene gjør at effekttapet er redusert med 26% og drivstofføkonomien forbedret med opptil 10%.
●    En utrolig sterk bakaksel og nytt kraftig hydraulikkanlegg som kan drive store og tunge redskaper for å øke effektiviteten og redusere kostnadene. 

Video: Massey Ferguson-eksperter hos Eikmaskin har testet MF 8S, se walk-around.

 

Lenker
Min side