Skip to main content
Til toppen
– En lettkjørt og fleksibel presse

Rolf Magne Oustorp fra Rakkestad synes Fendt Rotana 160 V er oversiktlig og lettkjørt. Foto: Christina Haga Ommestad.

– En lettkjørt og fleksibel presse

Rolf Magne Oustorp fra Rakkestad var først i Norge med en Fendt Rotana 160 V variabelkammerpresse. Erfaringene etter de første 440 rundballene forteller om en letthåndterlig og fleksibel presse.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Christina Haga Ommestad

– Normalt sett presser jeg rundt 4000 rundballer i året. Vi fikk Fendt Rotana 160 V i juli, og har så langt presset omtrent 440 rundballer. Balleoverføringen fungerer veldig bra og den går bemerkelsesverdig rolig, noe som er behagelig når det blir lange skift, forteller Rolf Magne Oustorp fra Rakkestad.

Han driver med kjøttproduksjon og korn, i tillegg til at han tar på seg en del leiekjøring. Han valgte Fendt Rotana først og fremst på grunn av den store kapasiteten og fleksibiliteten.

– Fendt Rotana 160 V er oversiktlig og lettkjørt. Fleksibiliteten bidro til at jeg valgte denne pressen. Jeg har en Fendt 724 Vario som jeg drar den med, og det fungerer veldig bra.

Rolf Magne Oustorp og sønnen Ludvig Tobias er godt fornøyd med Fendt Rotana 160 V. Foto: Christina Haga Ommestad.

Fleksibel i bruk

Fendt Rotana 160 V er designet for pålitelig pakking. Den presser baller fra 0,7 til 1,6 meters diameter, og den flate tiltevinkelen på pressekammeret gir god stabilitet.

– Jeg kjører en del halm som jeg plaster inn, og da er det praktisk å få halmballene så store som mulig. Den harde kjernen gjør også at jeg får mer masse inn i ballene enn jeg ville fått med en fastkammerpresse, forklarer Oustorp.

Det helautomatisk justerbare pakkesystemet måler ballens diameter under nettbindingen.

– Den lager symmetriske og fine baller. Kunden vi har kjørt for var også veldig fornøyd med kvaliteten på rundballene.

Får god hjelp

Det er Eiksenteret Sarpsborg som har levert Norges første Fendt Rotana 160 V variabelkammerpresse.

– Vi hadde en liten utfordring da vi skulle kjøre i gang, men produktspesialist Even Enger og Eiksenteret løste det raskt i samarbeid med fabrikken. Etter noen justeringer har vi ikke hatt problemer.

Du kan enten styre pressa via Varioterminalen, eller via en egen terminal. Oustorp har valgt det siste.

– Eiksenteret lagde en fin løsning for å plassere terminalen og skjermen sammen med en stopp-knapp til pressa inne i førerhuset på traktoren. Det er to kameraer på pressa, og jeg har muligheten til å ha ett kamera på skjermen til traktoren og ett på skjermen til pressa. Vi har også montert en bryter til arbeidslys.

Det er sønnen Ludvig Tobias som har presset de fleste rundballene. Han følger i fars fotspor og går andre året på landbrukslinjen ved Tomb videregående skole.

– Han er den fremtidige sjefen, så det er jo en fordel at han er fornøyd med utstyret vi kjører også, sier Oustorp.

Eiksenteret Sarpsborg har hjulpet til å med å montere skjerm, stopp-knapp og bryter til arbeidslys, slik at det blir mest mulig oversiktlig og effektivt. Foto: Christina Haga Ommestad.

KONTAKT DITT EIKSENTER | BE OM TILBUD | BESTILL PRØVEKJØRING

Lenker
Min side