Skip to main content
Til toppen
Effektiv grashøsting med Fendt

Ole Martin Mobekk og Roger Paulsen fra Skogbygda driver Romerike Maskinlag sammen. De er svært godt fornøyd med Fendt-slåmaskinen og traktoren de har investert i. Foto: Lars Ovlien.

Effektiv grashøsting med Fendt

Romerike Maskinlag ønsket å bli mer effektive når de slo gras. Etter sonderinger i markedet falt de ned på en Fendt trippelslåmaskin trukket av en Fendt 516 Vario. Det har gitt dem en helt ny hverdag ute på jordet.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Vi slår omlag tusen mål gras, men med travle dag og usikkert vær ønsket vi oss mer kapasitet og GPS for å bli mer nøyaktige. Med Fendt trippeslåmaskin og Fendt 516 Vario har vi virkelig fått det, fortelle Roger Paulsen fra Skogbygda.

Han driver Romerike Maskinlag sammen med Ole Martin Mobekk.

– Det var meningsløst at vi begge skulle sitte med hver vår fulle maskinpark, og derfor samarbeider vi nå om traktor, slåmaskin, noe pressing og pakking. Vi har valgt AutoGuide RTK med autostyring for å unngå overlapp og utnytte mulighetene i maskinen. Det har vært en drøm.

Etter å ha sondert markedet valgte de Fendt med AutoGuide fra Eiksenteret Kløfta.

– Prisforskjellen fra Fendt til andre merker var ikke så voldsom. Vi har fått den hjelpen vi trenger fra Eiksenteret, og det er viktig for oss. Moderne utstyr er jo en læringsprosess, og når du skal slå tusen mål må du kunne stole på at forhandleren stiller opp når du trenger det, og har proffe folk som kan svare på spørsmål om for eksempel GPS. Det har Eiksenteret, understreker Paulsen.

Fendt trippelslåmaskinen består av en dobbel-slåmaskin bak og en frontmontert slåmaskin i tillegg. Det gir en arbeidsbredde på 9,3 meter, og da går det unna. Fendt Slicer bakmonterte skiveslåmaskiner med senteroppheng har det patenterte TurboLift-systemet med «flytende» slåttebjelke som følger underlaget og sørger for god kvalitet. Du kan enkelt flytte betjeningen av hele slåttekombinasjonen over på multifunksjonsspaken.

– Vi slo nylig 175 mål på under 2,5 timer, så det er liten tvil om at vi har fått kjempestor kapasitet. Fra neste år kommer vi til å ta på oss litt leiekjøring også. Fendt 516 er en allsidig og snerten traktor. Komforten er svært god, noe som betyr at vi kan kjøre i flere timer uten å bli slitne. Vario-kassa gjør deg dessuten bortskjemt, og selv om vi har hver vår traktor ved siden av sloss vi nok litt om å kjøre Fendt-en, sier Paulsen.

KONTAKT DITT EIKSENTER | BE OM TILBUD

Lenker
Min side