Skip to main content
Til toppen

Utveksling for landbruksmekanikere

Som en konsekvens av at Eikmaskin er en del av AGCO-konsernet, og at AGCO er representert i de aller fleste verdensdeler og land, tilbyr vi mekanikere ved Eiksentrene muligheten til å jobbe hos en AGCO-forhandler i andre verdensdeler og land en periode. Vi har allerede mottatt mekanikere i Norge fra New Zealand, og norske mekanikere har tilbragt noen av vintermånedene på New Zealand. Nylig har vi også fått istand tilsvarende utveksling til Australia.

Ordningen gir også muligheter for tilsvarende utveksling til Afrika og Sør Amerika på sikt. De som deltar på denne type utveksling vil få oppleve å jobbe under helt andre forhold, i en helt annen kultur, de vil lære seg språk og treffe nye mennesker. De vil ikke bli så rike på penger, men desto rikere på erfaring og minner for resten av livet. Dersom du ønsker mer informasjon og en fritt tilsendt brosjyre om Eik Lærlingeprogram, ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter.

Mekaniker Lars-Arne Haugberg fra Eiksenteret Stokke tok steget og reiste til Australia med Eik Mekanikerutveksling.

Han fortalte følgende om sin opplevelse: 
”Her er det veldig fint, godt og varmt! Mekanikere fra Europa, og spesielt de fra Norge, er veldig ettertraktet! Folk er veldig hjelpsomme, spesielt hvis du ikke er så god i engelsk, slik at den blir bedre for hver dag. Dette er en opplevelse for livet.”

Lenker
Min side