Til toppen
Topp service på Massey Ferguson

Espen Hytjan fra Frogner i Sørum fikk sin MF 7718S i mai. Etter over 400 timer i traktorsetet er han godt fornøyd med det han karakteriserer som en lettkjørt, sterk og komfortabel maskin. Foto: Lars Ovlien.

Topp service på Massey Ferguson

Mens andre ungdommer var travelt opptatt av russetiden sin investerte Espen Hytjan i sin første traktor. Etter hvert har det blitt mange traktorer på entreprenører, og i mai kjøpte han en MF 7718 S fra Eiksenteret Kløfta. Service og oppfølging ble avgjørende for valget.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Jeg har kjørt omtrent 400 timer med ulike arbeidsoppgaver siden jeg fikk min MF 7718S Dyna-VT, og den er veldig god å kjøre, veldig brukervennlig, han mye funksjonalitet og leverer også kreftene når de ter nødvendig, forteller Espen Hytjan fra Frogner i Sørum kommune.

Bare 25 år gammel driver han og barndomskameraten Ole Vardøy entreprenørselskapet Hytjan og Vardøy AS sammen. De har kjent hverandre siden førsteklasse, og tok begge fagbrev som landbruksmekanikere sammen. Nå tilbyr de leiekjøring i landbruket, graving og vintervedlikehold.

– Vi har flere traktorer sammen, og med mange sjåfører er det viktig at traktoren er enkel i bruk. Det er MF 7718S, uten at det går på bekostning av funksjonaliteten. Jeg har brukt den til alt fra veivedlikehold til gras-pressing, og jeg merket spesielt da vi kjørte rundballer at den er en seigdragene maskin med mye krefter og god sving.

Med 10 000 rundballer i året er det viktig at utstyret hold mål. Hytjan fikk blant annet satt på ekstra store hjul for å takle vått underlag.

– Med Michelin Xeobib 710/60 R42 bakhjul og 600/60 R30 forhjul er det svært god flyteevne, noe som kom godt med under årets sesong med mye regn. Det er nesten så jeg kan kjøre på vannet, humrer han.

MF 7718S har 180 hk som blir 210 med EPM. Massey Ferguson har utviklet denne traktorserien spesielt med tanke på profesjonelle bønder og entreprenører, og den har blitt en populær traver rundt i det ganske land. For Hytjan var det oppfølging og service som ble avgjørende for kjøpet.

– Ole Vardøy hadde en Fendt fra Eiksenteret Kløfta, og jeg ble imponert over servicen han fikk. Derfor kjøpte jeg en Massey Ferguson, og oppfølgingen er virkelig formidabel. Når du driver som vi gjør er du avhengig av at utstyret fungerer til en hver tid. For meg er derfor service minst like viktig som hva slags merke som står på panseret av traktoren.

Nå nærmer vintersesongen seg, og da skal Massey Ferguson-traktoren benyttes til snørydding i Oslos travle gater.

– Jeg ser frem til det. MF 7718S er behagelig å kjøre, med god demping, framakselfjæring og hyttefjæring. Du sitter godt, samtidig som alt er lett tilgjengelig inni hytta. Så jeg er klar for årets vintersesong, sier Espen Hytjan.

KONTAKT DITT EIKSENTER | BE OM TILBUD | BESTILL PRØVEKJØRING