Skip to main content
Til toppen
Stor tro på ny Massey Ferguson-presse

Massey Ferguson RB 3130F Protec er en ny fastkammerpresse med integrert pakkeenhet. Her under testkjøring i Gausdal høsten 2019. Foto: Eiksenteret.

Stor tro på ny Massey Ferguson-presse

Eiksenteret Gausdal har testkjørt Massey Ferguson RB 3130F Protec fastkammerpresse med integrert pakkeenhet. Senterleder Thor Fredriksen har opplevd stor interesse for nyheten, som gjør hverdagen enklere for de som driver alene.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Eiksenteret

– Vi hadde en del folk som var og kikket på den nye fastkammerpressa fra Massey Ferguson da vi testkjørte den i september, forteller Thor Fredriksen, daglig leder for Eiksenteret Gausdal.

Massey Ferguson RB 3130F Protec er en ny fastkammerpresse med integrert pakkeenhet. Siden pakking og pressing skjer i én operasjon beskyttes rundballen mot vær og vind, og fôrkvaliteten blir bevart uten at du trenger ekstra maskiner eller operatører.

– Mange driver alene og ønsker en kombipresse slik at de slipper å ha med seg så mye hjelp. Så har det blitt veldig bra kapasitet på disse pressene, og de lager fine og harde baller, understreker Fredriksen.

Redusert vedlikehold

Massey Ferguson RB 3130F Protec har kamløs pickup som gjør det mulig å arbeide i høyere hastigheter. Færre bevegelige deler reduserer vedlikeholdsbehovet og gir lavere støynivå. Pickupen har fem tinderekker med kun 64 mm mellomrom, noe som gir høyere kapasitet og jevnere innmating ved arbeid i høye hastigheter. Siden pickupen er plassert nær rotoren forbedres avlingsstrømmen, og det blir mindre risiko for blokkeringer.

Massey Ferguson Xtracut kutteenhet kan utstyres med 13, 17 eller 25 kniver. Dette er de lengste knivene på markedet. Xtracut 17 og 25 har to sett hydrauliske knivbjelker der du enkelt kan velge mellom én, begge eller ingen av knivbjelkene.

Mindre stopp

Massey Fergusons rundballepresser er utstyrt med Hydroflexcontrol. Den har både automatiskmekanisk demping av gulvet for å løse opp mindre blokkeringer, og hydraulisk kontrollert senking av gulvet for å løse opp større blokkeringer. Dempingen bidrar til at 80 prosent av potensielle blokkeringer forhindres, og du unngår unødvendige stopp. Skulle du oppleve en større blokkering, kan du enkelt aktivere senking av gulvet, slik at opphopning av avlingen får passere.

Selve kammeret har 18 Powergrip-ruller, som sikrer et godt grep om avlingen og raskere rotasjon av ballen for høyere tetthet og forbedret form. Rullene har 10 ribber, og er laget av et sømløst rør med ekstrem slitestyrke og ytelse. Spiraldesignet på kammeret forbedrer innmatingen og ballerotasjonen, slik at du får økt tetthet og grep om nettet ved innpakking.

Bedre kvalitet

Easy Loading Systemet gjør det enkelt å ha med en ekstra rull med nett, som du raskt og enkelt bytter. Varionet-systemet for nettbinding har en unik nettstramming og utspredning av nettet som takler forskjellige typer nett og bredder. Her kan du velge om du vil bruke et nett som går kant-til-kant, eller et som går over kanten.

Powersplit-girboksen fordeler kraft til å drive rotoren på den ene siden og rullene på den andre siden. En forenklet drivlinje reduserer kraftbehovet og gir mer effektiv pressing og lavere drivstoff-forbruk. Pressekammeret har en flat tiltevinkel, noe som gir ekstra stabilitet i hellinger og bedre avlingsstrøm. To aktivt bevegelige ledeplater sørger for sikker og rask overføring av ballen til midten av pakkebordet, og pakkingen er ferdig før neste ball er formet.

Enkel i bruk

En rekke store og små detaljer i designet bidrar til rask og effektiv drift. Automatisk kjedesmøring med individuell justering for hvert kjede garanterer tilstrekkelig tilførsel av olje, foruten å redusere vedlikeholdsbehovet og øke levetiden på kjedene. Godt smurte ruller er spesielt viktig ved pressing av vått gras. Smørebanker plassert på gjennomtenkte og praktiske steder gir enkel tilgang og redusert tidsforbruk ved vedlikehold.

Via ISOBUS-tilkobling kan Massey Ferguson RB 3130F Protec styres via skjermen inne i førerhuset. Et ekstra kontrollpanel bak kan brukes til å styre bakluke, pakkering og -bord for enkelt å kunne skifte plastrullene og utføre vedlikehold eller rengjøring.

KONTAKT DITT EIKSENTER | BE OM TILBUD

Lenker
Min side