Skip to main content
Til toppen

Ovlac vendeploger


Robuste vendeploger for all slags jord og alle forhold. Ovlac's vendeploger skiller seg ut med en svingbar bæreaksling, som muliggjør uavhengig bevegelse for traktoren og plogen rundt et sentralt punkt. Dette reduserer belastningen under pløying i kurver og hindrer farlige trafikksituasjoner ved å låse plogen i en statisk posisjon under transport.

Plogene til Ovlac kommer alle med enkle og driftssikre rammer i stål av høy kvalitet. Rammen er helt uten svake punkter da det ikke er noe sveisearbeid på deres plogrammer. Plogene setter kvalitet og slitesterkhet i høysete og sørger for at vendeplogene takler de hardeste utfordringer. Samtidig bringer Ovlac sterk kvalitet med 80 år med erfaring, egne nyvinninger og innovativ forskning i en herlig miks. Alt for å lage den perfekte plogen som dekker alle dine behov.

 

Modeller

 • 120-serien er en praktisk fireskjærs plog av høy kvalitet. Denne plogen er bygget for å vare og for å gjøre arbeidet enklest mulig for bonden.På vendeploger i 120-serien med fire skjær er minnesylinder tilgjengelig som tilvalg. Denne sørger for at rammen trakkes tilbake til minimal arbeidsbredde for skånsom vending av plogen. Når vending er ferdig skyves rammen automatisk ut innstilt fårbredde. 
 • 130-serien har et vendehode på 140 mm. Rammen på 100 X 150 mm holder sørger for at vekten på plogen er lav. Denne strukturen er designet for en maksimal trekkraft på 200 hk og trepunktsoppheng i kategori 3.
 • 150-serien er en kraftig fem-skjærs vendeplog med en maksimal trekkraft på 225 hk. Høy materialkvalitet møter innovativ og effektiv teknologi i en profesjonell og smart vendeplogsløsning.
 • 180-serien er Ovlac sin kraftigste vendeplog med en maksimal trekkraft på 285 hk. 180-serien har ekstra forsterket ramme og er den ultimate plogen for deg som trenger en ekstra robust plog.

 

Funksjoner

 • Alle Ovlacs liftopphengte ploger kommer med hydraulisk steinsikringssystem. 
 • Ved å ha muligheten til å justere utløsertrykket, etter forholdene i jorden, er dette det mest komplette systemet for steinsikring. Ved kompliserte forhold kan man altså fjerne trykket helt for både å beskytte plogen, og for å unngå at steinene i jorden løftes til overflaten. Trykket kan da også selvfølgelig økes slik at plogen holdes i bakken for en skikkelig god og jevn pløying i røffe jordforhold. 
 • Åsene er boltet fast i stedet for sveiset, noe som sørger for en dobbelt sikkerhetsløsning.
 • Det er en selvfølge at alle ploger fra Ovlac kan justeres, og da kommer med variable arbeidsbredder.
 • Arbeidsbredden kan styres hydraulisk fra førerhytta med 28 – 51 cm per kropp.
 • På modeller med 5 og 6 plogkropper medfølger det også som standard en minnesylinder som sørger for at rammen trekkes tilbake til minimal arbeidsbredde for skånsom vending av plogen. Når vendingen er ferdig skyves rammen ut til ønsket innstilt fårebredde automatisk. Denne funksjonen er også tilgjengelig som tilleggsutstyr for ploger med fire kropper.

 

Muligheter

 • Ovlac sine produkter er tilpasningsdyktige til alle forskjellige jordtyper og pløyetekniker. Plogene kommer med flere muligheter for veltefjøler. Man kan velge mellom tre typer underploger. 
 • Ovlac-plogene er standard med V-90 veltefjøler. V-90 lager brede fårer og vender jorden eksepsjonelt godt uansett jordtype. Denne veltefjøla vender jorden over lengre strekninger noe som skaper redusert motstand og er med på å minske kravet til trekkraften. 
 • V-lov er en veltefjøl som egner seg spesielt til jordtyper med lav motstand og er perfekt for jorder med jord som setter seg for lett fast på veltefjølen.
 • V-plastic er en veltefjøl i plast som ikke egner seg til jord med stein, da stein skader plasten. Ellers tar den alle typer jord, men egner seg spesielt godt i jord med lav motstand og i klebrige jordtyper.

 

 

 

Lenker
Min side