Skip to main content
Til toppen
MF 5713 S gir forutsigbare månedlige kostnader

Per Steen Jensen synes MF 5713 S er veldig behagelig, stille og lettkjørt traktor. Foto: K. Altenborg.

MF 5713 S gir forutsigbare månedlige kostnader

Per Steen Jensen fra Løddesøl utenfor Arendal hadde egentlig ikke tenkt å kjøpe traktor. Siden den han hadde trengte flere reparasjoner ble han likevel fristet, og endte opp med en MF 5713 S fra Eiksenteret Rykene. Det har han ikke angret på.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: K. Altenborg

– Jeg jobber som tømrer og driver småbruket foreldrene mine kjøpte i tillegg. Her har jeg for øyeblikket 12 ammekyr. I tillegg kjører jeg en brøyterode for kommunen om vinteren, forklarer Per Steen Jensen fra Løddesøl utenfor Arendal.

I fjor var han lei av at den gamle traktoren hadde mange reparasjoner. Etter å ha lest om Massey Fergusons MF 5713 S i Eikebladet kontaktet han Vidar Dalen hos Eiksenteret for å få et tilbud på en modell med Dyna 4 og frontlaster.

– Jeg ønsket forutsigbarhet og garanti på traktorsiden. Erfaringene med Eiksenteret Rykene var gode på redskapsiden, både med tanke på kvalitet og service, og derfor valgte jeg å leaset en MF 5713 S. Det gir forutsigbare månedlige kostnader, og basert på timeantall vet jeg omtrent hva servicekostnaden blir. Det er lett å forholde seg til.

Det blir travle dager for den driftige 25-åringen når han kombinerer tømreryrket med gårdsdriften.

– Heldigvis styrer jeg til en viss grad min egen tid. I vinter har jeg kjørt med Tellefsdal brøyteplate, vikeplog og en DALEN 2110 totrinnsfres. Nå fremover går det i pløying, jordarbeiding, gjødsling og etter hvert grasslåing med en tremeters slepeslåmaskin. Totalt regner jeg 600 timer i året, men med årets snøfattige vinter her i sør ligger jeg litt under det, forklarer Jensen.

Per Steen Jensen satser på ammekyr i Løddesøl utenfor Arendal. I fjor investerte han i en MF 5713 S til bruk på gården og til brøyting om vinteren. Det har gitt en forutsigbar og komfortabel arbeidsdag. Foto: K. Altenborg.

MF 5713 S er den mest populære traktormodellen fra Massey Ferguson i Norge. Modellen er godt utstyrt med blant annet klimaanlegg, mekanisk fjæring av førerhuset og du kan velge mellom åpent senter eller lukket senter (CCLS) hydraulikksystem. Store vinduer og frisiktpanser gir unik utsyn fremover.

– Jeg er godt fornøyd med kjøreopplevelsen og synes Dyna 4-transmisjonen er veldig grei å bruke. MF 5713 S er veldig behagelig og stille. Det er veldig lettvint å ha alt på armlenet og i joysticken. Blant annet kan jeg lett skifte hydraulikken mellom skjær, laster og fres med magnetventiler.

Småbruket ligger idyllisk til nede ved Nidelva, ikke langt fra Eiksenteret. Foreldrene kjøpte det i sin tid og drev med grønnsaker. Jensen tok en agronomutdannelse og ønsket å skape noe rundt seg. Han var knapt 20 år da han begynte.

– I 2015 kjøpte jeg de første ammekyrne og har satt opp driftsbygninger til dyr og maskiner. Selv om jeg leier en del jord kan jeg nok ikke leve av å være bonde, men dette er det jeg trives best med. I løpet av ett år skal jeg overta bruket offisielt fra foreldrene mine. Planen er å utvide til 20 dyr i første omgang, så får vi se hva det utvikle seg til, sier Jensen. 

   

Lenker
Min side