Skip to main content
Til toppen
MF 1700 M  - den optimale traktoren til fruktdyrking

MF 1700 M - den optimale traktoren til fruktdyrking

Produktsjef Ole Jakob Rustad i Eikmaskin har tatt turen til praktfulle Hardanger for å ta en titt på MF1700 M- serien til bruk i fruktdyrking. Med seg har han senterleder Ivar Linde hos Eiksenteret Voss.

Tekst: Eikmaskin | Foto: Eikmaskin | Video: Eikmaskin

Blant blomstrende epletrær og spektakulær utsikt over Hardangerfjorden står Ole Jakob og Ivar og ser på MF1765 M i arbeid.
- Dette er en helt ny modellserie som er godt spesifisert. En god traktor som er smal og som egner seg mellom eplerankene. Den er lett, og enkel å manøvrere i dette trange arbeidsmiljøet som er her, sier Ivar, og legger til: - Dette er en godt egnet traktor for fruktdyrking.

Modellen Ivar og Ole Jakob ser på er en traktor med 67 hk, og med smale dekk. Traktoren kan også ha bredere dekk hvis ønskelig. Denne er godt tilpasset typiske vestlandsgårder og mindre gårder hvor det er fuktige områder.
- Det typiske bruksområde for traktoren på en fruktgård er sprøyting, slått mellom eplerankene, ugrashåndtering og transport spesielt under innhøsting, sier Ivar.

Traktorene kan leveres med to typer transmisjon, både hydrostatisk og mekanisk. For fruktbonden har det tidligere blitt solgt mekanisk transmisjon, men den senere tiden har det vært etterspørsel etter hydrostatisk. - Kundene etterspør trinnløs styring av driften, sier Ivar, og fortsetter: - Dette gjør arbeidet mye enklere og mer tilpasset arbeidsoppgavene i denne type virksomhet. Det fungerer godt i bakker og ved vending, og man slakker av farten på en enklere arbeidsmessig måte enn med en mekanisk løsning.

Ole Jakob oppsummerer med at MF 1700 M-serien er en allsidig traktor, og som egner seg godt i fruktdyrking.
 

Lenker
Min side