Skip to main content
Til toppen
Kvalitet, komfort og stil med Fendt!

Kvalitet, komfort og stil med Fendt!

Våronna er i gang for fullt rundt om i landet, og noen som har det ekstra travelt, er Kristian og Mats fra Holum Maskin og Martinsen og Sønn. De har etablert seg som to sentrale aktører innen landbruk og entreprenørvirksomhet i gamle Østfold. Mats, som driver Martinsen og Sønn, og Kristian, leder for Holum Maskin, har funnet sammen i et fruktbart samarbeid både på og utenfor jordet.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

-    Vi har funnet en fin rytme i arbeidet vårt, og samarbeidet med Kristian gjør at vi kan ta på oss større oppdrag og dekke flere tjenester, forteller Mats.
Kristian og Mats driver hvert sitt firma, men samarbeider på jobber som krever ekstra kapasitet. Og nå i våronna er det møkkakjøring som står på agendaen. 

-    Under våronna skal vi dekke store arealer, og da er det greit å ha med seg Martinsen og Sønn. Vi kjører begge Fendt 724, og får unna mye arbeid på kort tid med det oppsettet vi har nå, sier Kristian.
Samarbeidet mellom Martinsen og Sønn og Holum Maskin gir dem muligheten til å tilby en allsidig portefølje av tjenester. I tillegg til landbruksrelatert arbeid, som spredning av møkk, tilbyr de også gravejobber og andre typer entreprenørarbeid.
-    Jeg startet eget firma for å ha frihet i hverdagen. Jeg liker også tanken på å være min egen sjef og ha kontroll over utstyret jeg bruker. Dette, kombinert med å kunne ta på meg jobber sammen med Kristian og Holum Maskin, er midt i blinken, forteller Mats.

Samstemte om Fendt

Det er ikke bare ståpå-viljen og pågangsmotet Mats og Kristian har til felles; de deler også en forkjærlighet for Fendt. De skryter av hvor pålitelige og effektive traktorene er, noe som bidrar til at arbeidet deres går knirkefritt.
-    Det er helheten man får med Fendt, som gjør oss så fornøyde. Samspillet mellom motor og girkasse, komfort, stil og ikke minst økonomien i det å kjøre Fendt, er viktig, forteller Mats.
Økonomien i det å kjøre Fendt er spesielt viktig. Traktorenes lave drivstofforbruk og gode annenhåndsverdi sikrer god økonomi i firmaene, utdyper Kristian.
Både Kristian og Mats kjører hver sin Fendt 724 og er svært fornøyde. På spørsmålet om hvorfor de ikke kjører Fendt 728, er svaret enkelt:
-    Vi kjøpte Fendt 724 rett før 728-en ble lansert. Hvis ikke, hadde vi oppgradert! Men nå skal vi kjøre på timene på disse traktorene først, så du skal ikke se bort fra at det står en Fendt 728 på tunet om ikke så altfor lenge, sier Mats med et smil.
Men uansett modell, er det kvaliteten man får med en Fendt som gutta er opptatt av. De ønsker å utføre godt arbeid og har kunder som er avhengige av at de leverer. Da har de ikke tid til å ha nedetid på traktorene. 
-    Når man driver med leiekjøring slik som vi gjør, er man alltid presset på tid. Man har ikke tid til stopp på traktorene; kundene venter på at vi skal komme, og de planlegger ut ifra dette, forteller Kristian.
Skulle uhellet være ute, forteller gutta at servicebilen til Eiksenteret aldri er langt unna. 
-    Jeg får ikke skrytt nok av serviceteamet til Eiksenteret. De svarer og stiller opp uansett tid på døgnet. Flere ganger har jeg ringt dem midt på natta, og de stiller opp. Slik service kan man nesten ikke sette en prislapp på, forteller Kristian.
Mats inkluderer også et humoristisk poeng – med et snev av ironi – at Fendt-traktorene også fungerer som et "damemagnet”;
-    Når bygdelaget er samlet, er det jo nesten så man ikke kommer seg ut av traktoren. Damene flokker seg rundt, forteller Mats spøkefullt.

Hva er forskjellen på Fendt 724 og 728?

Fendt 724, ble raskt en favoritt blant brukerne. Med en kraftig motor, forbedret drivstoffeffektivitet og et førsteklasses førerhus, leverte den en enestående kombinasjon av kraft og komfort. Traktoren ble kjent for sin allsidighet, som gjorde den til et ypperlig valg for både bonden og entreprenøren, enten det gjaldt pløying, såing, høsting eller andre oppgaver.
Fendt 728 tar alt det som gjorde 724-modellen suksessfull og forsterker det ytterligere. Denne modellen er utstyrt med en kraftigere motor, som gir betydelig bedre trekkraft og ytelse. Samtidig har den et avansert drivstoffsystem som reduserer forbruket ytterligere, noe som bidrar til både kostnadsbesparelser og en grønnere profil.
I tillegg har Fendt 728 et mer moderne førerhus, med avanserte teknologiske funksjoner som øker brukervennligheten og komforten. Med bedre sikt, oppdatert navigasjonssystem og flere automatiserte funksjoner, kan operatører nå utføre oppgaver mer effektivt og med større presisjon.
Men uansett hvilken Fendt du kjører, vet du at du kjører kvalitet!

1.    Hva er de viktigste forskjellene mellom Fendt 724 og Fendt 728?
Den mest merkbare forskjellen mellom Fendt 724 og Fendt 728 er motorens ytelse. Fendt 728 har en kraftigere motor, noe som gir bedre trekkraft og generell ytelse. I tillegg har Fendt 728 et forbedret førerhus, med moderne funksjoner som avansert navigasjon og automatiserte systemer, som gjør det lettere å utføre oppgaver med større presisjon. Begge modellene er utformet for å være allsidige og pålitelige, men Fendt 728 tar dette til et nytt nivå med sine oppgraderinger.

2.    Hvor mye drivstoff sparer Fendt 728 sammenlignet med Fendt 724?
Fendt 728 har et avansert drivstoffsystem som gir forbedret drivstoffeffektivitet sammenlignet med Fendt 724. Dette reduserer forbruket, noe som igjen bidrar til å redusere driftskostnadene for bønder og gir en mer miljøvennlig profil. Den nøyaktige besparelsen vil variere avhengig av bruk og forhold, men den generelle effekten er en merkbar økning i effektivitet.

3.    Hvilke teknologiske innovasjoner tilbyr Fendt 728?
Fendt 728 er utstyrt med flere avanserte teknologiske funksjoner. Den har et moderne navigasjonssystem, som hjelper operatører med å planlegge og utføre oppgaver med større presisjon. Automatiserte funksjoner, som forbedret kraftoverføring og optimalisering av kjøretøyets ytelse, øker effektiviteten ytterligere. Dessuten gir det oppgraderte førerhuset økt komfort og sikt, noe som gjør lange arbeidsdager mindre belastende.

4.    Hvor godt egner Fendt 724 og 728 seg til ulike landbruksoppgaver?
Både Fendt 724 og 728 er designet for å være allsidige og egner seg til et bredt spekter av landbruksoppgaver. De er begge sterke valg for pløying, såing, høsting og transport, takket være deres kraftige motorer og robuste design. Den ekstra trekkraften og de teknologiske fremskrittene i Fendt 728 gjør den spesielt godt egnet til tyngre oppgaver, men begge modellene kan håndtere en rekke utfordringer i landbruket.

5.    Hvor kan jeg kjøpe Fendt 724 og Fendt 728?
Fendt 724 og 728 er tilgjengelige hos Eiksenteret. Vi tilbyr begge modellene, sammen med et bredt utvalg av tilbehør og tjenester. Våre eksperter kan hjelpe deg med å finne den modellen som passer best til dine behov og sikre at du får mest mulig ut av investeringen din. Besøk din nærmeste Eiksenteret-avdeling for å lære mer og finne ut hvordan vi kan hjelpe deg.

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.

Lenker
Min side