Skip to main content
Til toppen
Klar for utveksling til Australia

Jørgen Sand reiser til Australia på tre måneders utveksling gjennom AGCO. Han gleder seg til en opplevelse for livet down under. Foto: Lars Ovlien.

Klar for utveksling til Australia

I fjor gikk Jørgen Sand fra å være årets lærling i Eik-kjeden til å bli fast ansatt mekaniker hos Eiksenteret Kløfta. Den 20. september setter han kursen mot Australia og et tre måneders utveksling hos AGCO down under. Det blir starten på et nytt eventyr.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Jeg ble spurt om jeg hadde lyst på utveksling med Australia, og svarte ja med en gang. Så nå skal jeg fly til Melbourne 20. september. Alt er tilrettelagt hos AGCO, med bolig og arbeidsplass. Jeg reiser med et åpent sinn og regner med at dette blir en opplevelse for livet, sier Jørgen Sand.

Livet har bydd på mye spennende siden unggutten fra Mogreina begynte i lære hos Eiksenteret Kløfta. I fjor ble han kåret til årets lærling i Eik-kjeden, og for ett år siden fikk han fast jobb.

– Overgangen fra lærling til mekaniker var egentlig ganske liten, den største forskjellen er lønningsposen. Ellers fikk jeg jo gradvis mer og mer selvstendig ansvar etter hvert som jeg lærte mer.

Nå byttes elg og rådyr ut med slanger, alligatorer og edderkopper. Det byr ikke på bekymringer for en eventyrlysten mekaniker.

– Jeg har jobbet mye med GPS-teknologi og feilsøking av elektronikk på Massey Ferguson og Fendt, og regner med at det sikkert blir mye av det samme i Australia. Det hadde jo vært morsomt å være utemekaniker, så jeg fikk treffe kundene der nede. Når utvekslingen er over skal jeg ha en ukes ferie der nede før jeg kommer hjem 4. januar, forteller Sand.
    
Ta kontakt med Eiksenteret hvis du vil vite mer om hvordan du blir lærling i Eik-kjeden og hva slags muligheter for internasjonal utveksling som ligger i AGCO-konsernet.

Lenker
Min side