Skip to main content
Til toppen

Fendt Rotana Rundballepresse med fastkammer


Fendt Rotana er rundballepresser du kan stole på. Møt variantene med fastkammer her! Fendt 130 F, 130 F Xtra og 130 F Combi.

Hver eneste arbeidsoppgave er forskjellig, og forskjellige arbeidsoppgaver krever forskjellig utstyr. Derfor kommer Fendt Rotana i forskjellige varianter. En av variantene er den enkle pressen med fastkammer for profesjonelt bruk. Med rundballepresser fra Fendt for du alltid perfekte baller, og skånsom håndtering av avlingen.

Fastkammerpresseren kommer i forskjellige varianter: 130 F, 130 F Xtra og 130 F combi; hvor combi-varianten kommer med både presse og pakker.  Både 130 F og 130 F Xtra kommer med et pressekammer med en diameter på 1,25 meter.

Ballepressen kommer med mange gode tekniske innovasjoner:

•    18 PowerGrip-stålruller
•    HydroflexControl knivbru
•    Knivgrupper med opptil 25 kniver
•    Pick-up uten kamstyring
•    Enestående pålitelighet
•    Lavt effektbehov
•    Robust pressekammer
•    Mekanisk baklukelås med balletetthetsmåling
•    Forsterket, trinnløst justerbart trekkdrag
•    Flat tiltevinkel på ballekammere

Ballepressene til Fendt med fastkammer har bred pickup med optimal bakkeføring, store dekk og robust konstruksjon. Dette betyr at det er den perfekte pressen for alle terreng.

Selve pickupen er grunnen til Fendts pressemagi. Den sørger for jevn og varsom overføring av avlingen fra pickup til rotor og sørger for at ballene lages med optimal form. Pickupen henter opp alle strå og de lange tindene sørger for en enorm kapasitet. Dette fordi den har optimalisert plassen internt ved å fjerne kamaksler og følgeelementer, slik at det er plassert inn fem rekker med tinder. Samtidig er den kompakt bygget slik at det er kort vei fra pickup til rotor så selv korte og porøse strå blir med i oppsamlingen.

Alltid perfekt resultat

Mye av grunnen til den perfekte komprimeringen ligger i konstruksjonen av bakluken. Denne er ekstra robust, og tåler svært høye belastninger. Bakluken har også mekanisk lås som forhindrer at den svinger ut. Sånn blir de alltid faste og optimalt formet. Sensorer som måler balletettheten forteller også føreren om det er behov for å kjøre til høyre eller venstre for å forme rundballen jevnest mulig.

Selve huset er selvrensende, og leverer da en levetid som ikke reduseres grunnet fukt eller uønsket materiale, da dette fjernes. 

Betjeningsterminalene som er tilgjengelige for Fendt fastkammerpressene er logiske og gjør det enkelt å betjene og justere pressen (ISOBUS for combi-variant, E-link Control på de to andre kommer som standard. E-link Pro er mulig som tillegg på 130F Xtra og 130 F Combi). Manuelle terminaler installeres enkelt og raskt i førerhuset. LCD-skjermene er lette å avlese, selv i direkte sollys, og er brukervennlige gjennom de klare symbolene på knappene.

Innmatingsrotoren drives av et dupleks-kjede på pressens høyre side, mens de 18 PowerGrip-rullene drives på venstre. Kammerdrivlinjen er inndelt i to kjeder. Dette medfører at bare annen hver valse drives av et kjede og mindre kraft overføres i de enkelte komponentene.  Dette gjør at du reduserer slitasje.  Om rotoren eller kraftoverføringsakselen møter en bråstopp tillater frihjulet en gradvis reduksjon av ballerotasjonen.

Fendt rundballepresser krever svært lite vedlikehold. De svingbare sidedekslene gjør det veldig enkelt å nå vedlikeholdspunkter. Slitesterkkonstruksjon og enkel tilgang sørger derfor at du sparer mye tid. Kraften til drift av rotorer og pressekammer fordeles jevnt med PowerSplit-girkasse. Rotorhastigheten er 540 o/min. På modeller uten knivbru garanterer en 1650 Nm brytebolt sikkerheten. På modeller med knivbru beskytter en knatre- og frihjulskobling også drivlinjen med 1950 Nm.

Rotana 130 F Combi kombipresse – Presse og pakkekombinasjoner for ditt kvalitetsfôr.

Det er godt å ha alt på en og samme plass, slik at du kan sikre deg både høy kompresjonstetthet, nøyaktig kutting og pålitelig pakking i et. Du vil med andre ord sitte igjen med ferdigpakket, perfekt fôr uten å måtte starte nye prosesser og bytte redskap med denne kombipresseren.  (For lignende løsninger med egen pakker, se Fendt Rollector).

Når rundballene er sikkert på pakkebordet starter pakkeprosessen til 130 F combi. Sikkert av fire plastvalser holder den seg i posisjon og er klar til på pakkes. Du kan selv skifte gir på forhåndsstrammingen for å få den riktige pakkingen for din avling. Velg mellom 55%, 70% eller 90% forstrekning. Plasten pakkes med en lett overlapp, og sensorer regner ut ballens perfekte antall lag.

To-trinns enhet med bredåpning og sensorer som snakker med terminalen i førerhuset kuttes også plasten perfekt. Og du har alltid oversikt over resultatet og låsemekanismen holder ballen der den skal være.
Pakkebordet beveges ned så langt det er mulig for å avlevere ballene med høy skånsomhet. De blir levert ut bak på maskinen, og de legges ned langsomt. Slik er prosessen veldig skånsom mot plasten.  Den vil heller ikke rulle av gårde i ulent terreng.

Også selve overføringen fra fastkammerpressen til selve pakkebordet er finjustert for at alt skal flyte best mulig, og med minst mulig vedlikehold. Aktive, bevegelige paneler fører ballen over på pakkebordet, skånsomt, mens det samme kan maskinens overføringsarm. Den er spesielt hendig i hellinger. Combi gir deg et perfekt resultat med en perfekt pakkeprosess.

  130 F 130 F Xtra 130 F combi
Presskammer, diameter (m) 1,25 1,25 1,25
Presskammer, bredde (m) 1,23 1,23 1,23
Presskammer, volum (m3) 1,50 1,50 1,50
PowerGrip-ruller 18 18 18
Total høyde (m) 2,60 2,60 3,00
Total lengde (m) 4,50 4,50 6,30
Total bredde (m) 2,70 2,70 2,90
ca. Vekt (kg) 3000 3400 6450
Effektbehov (kW/hk) 45 / 60 60 / 80 100 / 140

 

Lenker
Min side