Skip to main content
Til toppen

Fendt Rollector Rundballepakker


To modeller med robuste rundballepakkere som krever lite av traktoren.

Fendt Rollector kommer i to modeller. 130 og 160. Valg av modell kommer i hovedsak ut av diameteren på ballen slik modellnavnet tilsier og da effekt på traktoren, men det er likevel greit å få litt informasjon om de forskjellige modellene.

Fendt Rollector 130

For baller med en diameter på 0,9 – 1,30 meter er dette den perfekte ballepakkeren. Perfekt for mindre gårder, stiller denne pakkeren lave krav til traktoren.  Du får fullstendig oversikt over pakkeprosessen, og med sitt smale trekkdrag er den veldig lett å manøvrere. Draget på pakkeren er høydejusterbart og kan justeres perfekt til din traktor. Den har lang levetid og mange praktiske løsninger, blant annet holder med plass til tre filmruller.

I transportstilling er Rollector 130 bare 2,50 meter og ligger sikkert på veien. For maksimal stabilitet økes sporvidden til 2,85 meter i pakkestilling. Enheten kan roteres manuelt. Maskinen er løftet opp på en side med den dobbeltvirkende funksjon til lastearmen. Under transport er armen sikkert låst.

Pakkeren plukker lett opp rundballen med sin hydrauliske lastearm. Der blir den møtt av muligheter for justeringer av antall lag med plastfolie og muligheten til å arbeide med to forskjellige filmbredder. Fendts forstrekksystem sørger også for at filmforbruket reduserers, og drivsystemet har et kraftig gir som sørger for at det er veldig robust. Filmrullholderen er høydejusterbar og har hurtigfestesystem så her er det ingen sak å skifte rull. Selve pakkebordet ligger lavt, slik at du enkelt kan få lagt rundballen tilbake på bakken, på en risikofri og skånsom måte.

Rollector 130 kommer med E-link Basic. Det intuitive systemet sørger for at du har full kontroll over hele pakkeprosessen, og det hele styres med enkle tastetrykk. Her er det forenklet ned til nesten Start/stopp-funksjon slik at du skal spare mest mulig tid og være mest mulig komfortable med å bruke pakkeren. Balletelleren har 8 felter og viser antall baller pakket per dag, og totalt.

Fendt Rollector 160

For de som trenger en rundballepakker som tåler de røffeste forhold, og trenger litt ekstra kraft er Rollector 160 det beste alternativet. Den pakker baller mellom 1,25 og 1,60 meter og den stabile rammen gir den overlegen holdbarhet og lang levetid. Den gir jevn og god sikt til hele pakkeprosessen og kommer seg frem over alt med sin gode manøvrering. Du kan også transportere 2 rundballer på den. En får plass på pakkebordet, og en i opplastingsarmen.  Den er også utstyrt med avbalanseringsvekt på venstre side, så her trenger du ikke tenke på arbeidsstilling og transportstilling da dette er unødvendig og skifte. Maskinen vil uansett måle 2,30 meter.

Med stabil hydraulisk lastearm plukkes rundballene opp lett som bare det. Både armen og selve pakkebordet kan justeres etter forskjellige baller mellom 1,26 meter og 1,60 meter. Du kan variere antall film lag, og du har muligheten til å velge mellom to forskjellige filmbredder. Du skal ikke være redd for at plasten ikke sitter optimalt, da pakkebordet stiller inn antall runder automatisk, og plasten overlapper godt. Fendt har også utviklet et forstrekkssystem som sørger for at forbruket av film blir redusert betraktelig.

Filrullholderen er høydejusterbar, og har hurtigfestesystem, så det er ikke noe problem å måtte skifte rull.  Balleavlastningsbordet er designet for skånsomhet, slik at du kan avlaste uten at du skader filmen. Det er også muligheter for balltipper som tillegg om man ønsker å avlaste rundballen på høykant.

Rollector 160 er utstyrt med E-link Plus som sørger for enkel og helautomatisk kontroll gjennom hele prosessen, og som har balleteller som kan lagre opp til 10 jobber.

   Rollector 130 Rollector 160
E-link Basic Plus
Ballepakker Standard Standard
Uten balleutkaster Standard Standard
Ballevrider Tillegg Tillegg
Balleutkasterarm Tillegg Standard
Støtteplate lossearm Tillegg Utilgjengelig
Hastighetsjusteringssett Standard Standard
Dekk 10,0/75-15.3 380/55-17
Total høyde (m) 2,30 2,70
Total lengde (m) 4,70 3,80
Total bredde (m) 2,55 2,30
Ca. vekt (kg) 1080 2110
Effektbehov (kW/hk) 30/40 40/55
Ballediameter (m) 0,90 - 1,30 1,35 - 1,50
Ballebredde (m) 1,25 1,25
Ballevekt (kg) 1000 1250

 

Lenker
Min side