Til toppen

Fendt Rogator


FENDT ROGATOR er et resultat av mer enn 50 års erfaring med åkersprøyter.

Den selvgående Rogator 600-serien består av 3 modeller med en kapasitet på 4.000, 5.000 og 6.000 liter, og arbeidsbredder på opptil 36 meter. Målgruppen er store gårder og entreprenører som skal kjøre på store arealer. Det revolusjonerende chassikonseptet, den avanserte bomkontrollen og det utvidede teknologi- og sporfølgingssystemet rettferdiggjør dens premiumposisjon.

Fendt Rogator 300-serien er en helt ny serie. Basert på den vellykkede selvgående Rogator 600 har de nye slepesprøytene en kapasitet på 3.300, 4.400, 5.500 og 6.600 liter blitt utviklet, med arbeidsbredder fra 24 til 30 meter. Det presise bomopphenget, enkle bruken, chassiskonseptet, samt påliteligheten har blitt overført til de nye slepesprøytene. 

Alle Rogator 600 og 300 modeller er utstyrt som standard med stabile og lette aluminiumsbommer. Det sofistikerte aluminiumsdesignet beskytter dysene og gjør dem enkle å bytte. Opptil 5 OptiSonic ultralydssensorer styrer venstre og høyre bomarm separat over sprøyteområdet. Den ekstremt raske bomreaksjonen sikrer at en konstant avstand fra sprøyteområdet opprettholdes for maksimal arbeidskvalitet. Det utviklede chassiskonseptet kombinert med den revolusjonerende aluminiumbommen eliminerer permanent horisontale bomsvingninger, som kan styres etter terrenget eller akselerasjon og retardasjon av sprøytene. Samtidig reduserer systemet belastningen på hovedrammen til et minimum. På grunn av de reduserte bevegelsene minimerer Rogator systemet effektivt over- og underdosering som ofte skyldes ustabile bommer. For god synlighet av dyseområdet, kan LED-lys bestilles som tilleggsutstyr, som lyser opp bommen og dysene. Den hydraulisk drevne sentrifugalpumpen styres raskt etter varierende mengde, som er identisk på alle Fendt Rogator-sprøyter med 785 l / min pumpe, gir tilstrekkelig blandekapasitet til sprøytevæskekretsen, og sikrer utmerket sugekraft for korte fyllingstider. Sentrifugalpumper arbeider uten pulsering og trykksvingninger, og de er stillegående. En mengdemåler med et måleområde fra 5 til 430 l / min gir elektronikken den nødvendige informasjonen, selv når plantevernmengden varierer, er svært høy eller svært lav. Med variabel tildelingsmengde (VRC), gjør det mulig å justere plantevernmengder raskt for beste plantevernresultat.

Kort fyllingstid øker arealkapasiteten. Dette kan eksempelvis ses på kapasiteten til kjemikaliefylleren på 33 kg per minutt for pulver/pellets, og en 60 liters tank og 200 liter per minutt strømningsmengde på den fullt integrerte, nedtrekkbare kjemikaliefylleren. Alle viktige maskinfunksjoner kan aktiveres på kontrollpanelet på siden av sprøyten.  Test - og kontrolltilkoblinger er montert på alle relevante punkter for vedlikehold og  diagnostikk.

Selvgående Fendt Rogator 600 
AGCO Power-motorer fra 175 til 242 hk, kombinert med det trinnløse transmisjonskonseptet og den smarte traction controlen, gir disse selvgående modellene tilstrekkelig kraft for pålitelig bruk. Det revolusjonerende enkelbom-chassiset danner ryggraden på de tre selvgående modellene. Sammen med et svært lavt tyngdepunkt gir dette en enestående vektfordeling og balanse, noe som også garanterer en svært stabil bom. Andre funksjoner inkluderer det brede utvalget av styringsvarianter som standard, med 4WD og firehjusstyring for den perfekte svingradius. Bakkeklaringen kan trinnløst justeres på jordet. Hydraulisk sporviddejustering opptil 2,25 m gir full fleksibilitet, noe som er spesielt viktig for entreprenører. Sammen med sitt brede utvalg av fyllings-, bom- og dyseteknologi, setter Rogator 600 bransjens standard.

Det høye nivået av komfort kommer først og fremst fra uavhengig fjæring på alle hjul, men også fra den nye Vision-førerhuset i Fendt Rogator 600, som produseres på AGCO / Fendt Rogator førerhusetfabrikken i Asbach-Bäumenheim. Føreren finner raskt den kjente Fendt betjeningslogikken. Fendt Rogator 600 kommer standard med en 10,4 "Varioterminal. En ekstra Varioterminal kan integreres som tilleggsutstyr for å gi oversikt over kameraene, samt alle maskinparametere, sammen med sporfølging og datahåndteringsinformasjon under arbeid. Hele spekteret av VarioDoc-datastyringsalternativer, trådløs datakommunikasjon og VarioGuide sporfølging, med RTK presisjon, er tilgjengelig.

Slepesprøyte: Fendt Rogator 300 
Designere har også beholdt det stabile og ubøyelige enkelbom-chassiset for Rogator 300modellene, og har lagt til en universell trekkdragløsning foran. Dette betyr at det er mulig å bytte mellom høyt drag eller lavt drag til traktoren, ulike trekkøyer eller kulekobling. Høyden kan også til enhver tid tilpasse forskjellige traktorer og dekkstørrelser. Med akselen plassert langt bak, er Fendt Rogator 300 en kompakt slepesprøyte med lavt  tyngdepunkt. 

Avhengig av dekkene, gjør det strømlinjeformede enkelbom-chassiset OptiSteer-konseptet mulighet til å gi en svingsvinkel på 35 °. Dette sikrer maksimal manøvrerbarhet og beskyttelse av avlingen - selv med høye og brede dekk som 520/85R46. Med opptil 85 cm bakkeklaring og en slett underside sørger Rogator 300 for at avlingen din blir beskyttet. Fendt Rogator 300 er fullstendig ISOBUS-kompatibel og AEF-sertifisert. Funksjonene kan betjenes via Fendt Varioterminal på ProfiPlus modellene fra Fendt 500 Vario serien og oppover. Føreren kan velge en OptiControl joystick i førerhuset, som er spesielt optimalisert for Rogator 300-serien. Dette kan brukes til å betjene Rogator 300 enkelt og trygt. Dyseavtanden er 50 cm, og de er alle elektrisk styrte som standard og understreker sprøytens profesjonelle kvalitet. Avhengig av modellen kan Fendt Rogator 300 slepesprøyten bære opptil 900 liter ferskvann i to vektoptimerte
tanker.

Som standard drives sprøytens hydraulikkfunksjoner av traktorens lastkjennende hydraulikk. Det er også mulig å bestille åpen senter hydraulikk eller PTO drift. Samlet sett er Fendt Rogators 300 og 600 perfekt skreddersydd for å møte behovene til profesjonelle bønder og entreprenører.