Skip to main content
Til toppen
Et vendepunkt i Massey Ferguson-historien

Massey Ferguson lanserer S8-serien med fire nye modeller, utviklet på bakgrunn av innspill fra bønder over hele verden. Foto: AGCO.

Et vendepunkt i Massey Ferguson-historien

Massey Ferguson sin nye traktorserie MF 8S er utviklet i samarbeid med bønder over hele verden – inkludert Norge. Med splitter nytt design, svært støysvakt førerhus og nye transmisjoner representerer den et stort steg fremover for et moderne og bærekraftig landbruk.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: AGCO

– Massey Ferguson bruker store ord når de lanserer MF 8S-serien, men så representerer den det største teknologiske steget fremover siden 80-tallet. De har gjort en rekke større og mindre endringer som gjør hverdagen enklere for brukerne, forklarer salgssjef Gard Molvig i Eikmaskin.

Gjennom sju år har traktoren blitt testet og utviklet på bakgrunn av innspill fra kunder over hele verden, og det inkluderer vintertesting i Norge.

– Jeg synes jo det er moro at vi har hatt den her i landet og blant annet fått testet det nye førerhuset i norsk vintervær. Klimaanlegget er utrolig godt tilpasset norske temperaturer og dette er en traktor som vil passe både bønder og entreprenører godt.

Støysvakt førerhus

Det nye førerhuset har et mellomrom på hele 24 cm til motoren. Dette «Protect-U»-konseptet skiller dermed førerhuset fysisk fra støy, varme og vibrasjoner.

– Jeg synes vel dette er noe av det mest spennende med den nye traktoren. Med støynivå på bare 68 dB er det markedets mest støysvake førerhus, og med et indre volum på 3,4 m³ er det også et av de mest romslige, forklarer Molvig.

Andre nyheter inkluderer glassareal på hele 6,6m² for et lyst og luftig arbeidsmiljø, et digitalt «MF vDisplay» i høyre A-stolpe i stedet for tradisjonelt instrumentpanel, nytt armlene, oppdatert Datatronic 5-terminal integrert i armlenet, ny multipad kjørespak med minijoystick og gjennomgående høy komfort.

– For de som ønsker det er det nå enda enklere å kontrollere all teknologi som MF Guide, MF Section Control, MF Rate Control og MF Task Doc programvare for dataoverføring.

Fire nye modeller

Ytelsesmessig legger 8S-serien seg i overkant av den eksisterende MF 7700-serien, med en sekssylindret Stage V AGCO Power motor på 7,4 liter som gir mer dreiemoment og effekt ved lave turtall.

– Det er enkelt å forholde seg til de ulike modellene. 8-tallet beskriver serien, S beskriver et høyt spesifikasjonsnivå og de tre siste sifrene viser maksimal effekt. Da er det enkelt å skjønne hva betegnelsene MF 8S.205, MF 8S.225, MF 8 S.245 og MF 8S.265 innebærer.

Nyheten Dyna-7-transmisjon

Den nye 8S-serien er også startskuddet for neste generasjon transmisjonsteknologi. Du kan velge mellom Dyna E-Power eller Dyna-7.

– Dyna E-Power fungerer bedre enn en vanlig powershift-kasse. Ved hjelp av Dual Clutch-teknologi får du bedre skift mellom gruppene og kjøringen oppleves mer som et automatgir. Den har fire serier med syv gir og semi-overlapp, ideelt designet for å øke ytelsen både i feltarbeid og langs veien, forklarer Molvig.

Alternativt kan du velge den nye Dyna-7, semi powershift-girkassen, basert på den pålitelige Dyna-6 girkassen. Dette gir ikke bare ett ekstra gir og jevnere skift, den er også 10 prosent mer effektiv enn Dyna-6 i feltbruk, med samme motoreffekt.

– Dyna-7 har enkel og effektiv betjening av totalt 28 hastigheter i begge retninger. Den har fire serier og syv sømløse gir. Denne kostnadseffektive transmisjonen gir jevn og intuitiv drift i manuell modus, men den kan også kjøres helt automatisk.

Mange andre nyheter

MF 8S har selvfølgelig en rekke andre nyheter. Ny bakaksel og hydraulikk med større oljekapasitet gjør traktorene meget effektive og allsidige. Med opptil 10 prosent mer trekkraft og 20 prosent større oljevolum kan du bruke bredere, mer produktive redskaper og maskiner for å øke effektiviteten og redusere kostnadene. Valget mellom Exclusive eller Efficient spesifikasjonspakker og alternativer gjør det mulig å skreddersy traktorene etter behov.

– Teknologi er viktig for å gjøre landbruket mer lønnsomt og bærekraftig. MF Connect med tre års abonnement er standard på MF 8S. Systemet bruker mobildata for å overføre informasjon til MF Connect Cloud, og gir enkel tilgang til nyttig administrativ informasjon direkte på maskinene.

MF Always Running, bransjens ledende garanti for at du ikke blir stående uten traktor om uhellet skulle være ute, er også inkludert.

– Vi gleder oss til å få de første MF 8S-traktorene til Norge i november. Foreløpig er Exclusive-modellene tilgjengelige. Så kommer Efficient-modellene i begynnelsen av 2021 og senere på året kommer også Dyna-VT (CVT) som en alternativ transmisjon for alle modeller, understreker Molvig.

Les mer om MF 8S-serien her

   

Lenker
Min side