Skip to main content
Til toppen
Eiksenteret Gjøvik er i gang

Her vil Eiksenteret Gjøvik være på plass fra 1. desember. Bak fra venstre: Trond Kjempekjenn fra Eikmaskin, nyansatt selger Magnus Haakenstad og senterleder Bjørn Hansen. Foran fra venstre: delelagersjef Morten Storskogen fra Eiksenteret Gjøvik, salgssjef Pål Christiansen fra Eiksenteret Sarpsborg, Anders Mørk fra Mindset, selger Pål Løsengen og serviceleder Rolf Kjensjord ved Eiksenteret Gjøvik. Foto: Lars Ovlien.

Eiksenteret Gjøvik er i gang

Den 1. desember regner senterleder Bjørn Hansen med å ha verksted og delelager på plass i nye lokaler utenfor Gjøvik. Med seg har han de fleste av de tidligere ansatte på Eiksenteret, en nytilsatt lokal selger og ressurser fra Sarpsborg.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Vi er i full gang med driften av det nye Eiksenteret Gjøvik og kundene kan være trygge på at vi er der for dem allerede nå. Selger Pål Løsengen får med seg nytilsatt kollega Magnus Haakenstad, i tillegg til at salgssjef og Fendt-spesialist Pål Christiansen fra Eiksenteret Sarpsborg vil få et delt ansvar for begge sentrene sammen med meg, forklarer senterleder Bjørn Hansen i Eiksenteret Gjøvik og Sarpsborg.

Etter over 30 år i Eiksenteret vet han hva som skal til. Tidligere drev han flere sentere i Østfold, og nå har han overtatt Eiksenteret Gjøvik i tillegg til Eiksenteret Sarpsborg. Det har vært en usikker tid etter at tidligere eier og driver sa opp franchiseavtalen med Eikmaskin, men nå er det meste på plass for ny drift.

– Vi oppnår gode synergieffekter av å samle to sentere under samme ledelse. I første omgang blir vi 11 personer i det nye selskapet, men vi er stadig på jakt etter nye dyktige kollegaer. Det er viktig for oss at vi har fått med oss et flertall av de ansatte ved Eiksenteret Gjøvik, inkludert serviceleder Rolf Kjensjord og delelagersjef Morten Storskogen, som begge er dyktige innen sine fagområder.

Eiksenteret flytter inn i Mattisrudsvingen 9 i Hunndalen og de første demotraktorene er allerede parkert utenfor. Her blir det 800 m2 verksted, delelager og butikk. Målet er på åpne dørene 1. desember 2020. Eiksenteret kommer også til å ha servicebiler i drift.

– Vi tar med oss gode rutiner fra mange års drift i Sarpsborg og kombinerer det med de dyktige folkene som kjenner markedet lokalt. Verkstedet og delelageret vil være operativt fra åpningsdagen, så kommer butikken på plass ikke lenge etter. Det er bare å ta kontakt i dag for å bestille service eller avtale besøk fra en selger, forklarer Hansen.

For kjedegiver Eikmaskin er dette gode nyheter. De investerer hvert år store ressurser i kurs og opplæring av fagfolkene i kjeden og er glade for å ha fått på plass en solid løsning på Gjøvik.

– Det er Eiksenteret som sitter på fagkompetanse på både Massey Ferguson, Fendt og redskapsporteføljen vår, og det er den menneskelige kapitalen som er det viktigste, sier administrerende direktør Trond Kjempekjenn i Eikmaskin.

De bidrar også med ressurser, blant annet i form av salgsutvikler og seniorkonsulent Anders Mørk fra Mindset, som vil fungere som midlertidig daglig leder i en periode.

– Bjørn Hansen og Eiksenteret Sarpsborg er en bauta i Eik-kjeden. De har vist at de kan drive godt over tid og jeg er sikker på at Eiksenteret raskt vil være tilbake som en av de viktigste traktorleverandørene i Gjøvik-regionen, sier Kjempekjenn.

Arbeidet med å oppruste de nye lokalene er i full sving.

– Nå handler alt om å vise kundene at vi faktisk er i full gang. Vil du prøvekjøre en traktor så ordner vi det. Har du behov for service kommer vi til deg. Eiksenteret Gjøvik skal være en viktig bedrift i regionen også i fremtiden, understreker Hansen.

Lenker
Min side