Skip to main content
Til toppen
Den ultimate frontslåmaskin for norske forhold

DM-Serien fra Massey Ferguson er effektive og slitesterke slåmaskiner.

Den ultimate frontslåmaskin for norske forhold

Høye fjell og dype daler er hva som kjennetegner Norge og det norske landbruket. Jordene er bratte og med ujevne flater. Da er det viktig å ha traktor og utstyr som er tilpasset bruken. I Rauland driver Tarjei Minde Haugo med grasproduksjon til 120 melke-geiter, 12 kuer og 20 storfe.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Film: Laaven

-    Området her ligger på 700-meters høyde med mye gammel eng, så det er begrenset hvor mye man får ut av andreslåtten. Men førsteslåtten er som regel veldig bra. Totalt har vi 400 mål med gras som vi slår to ganger, forteller Tarjei.

Tarjei forteller videre at det er få av de 400 målene som er flate, og at det derfor er viktig å ha utstyr som er behagelig å bruke i ulendt terreng. Valget falt derfor på en Massey Ferguson 5713 og den frontmonterte slåmaskinen DM 316 FQ som er nyleverte av året, fra Eiksenteret i Seljord.

-    Vi er mange som kjører Massey Ferguson i området og handler hos Eiksenteret på Seljord. De er utrolig gode på oppfølging, og en servicebil er aldri langt unna om man skulle trenge det. Også kjennskapen deres til området vi opererer i er veldig viktig. De vet hva slags utstyr vi trenger, sier Tarjei.

Lokalkunnskap kommer godt med når nytt utstyr skal kjøpes inn. Lokale forskjeller gjør at redskapen som passer til en gård, kanskje ikke er den optimale løsningen for en annen.

Med eller uten stengelbehandler?

Slåmaskinen er en DM 316 FQ, uten stengelbehandler  . Istedenfor er det montert skårlegger, som sørger for at graset blir lagt inn mot midten. På denne måten får man luft i graset som sikrere god tørk, samtidig som man kan kjøre rett i skåret med rundballepressa. 

-    Jeg var veldig usikker på om jeg ville ha med eller uten stengelbehandler, da jeg har kjørt med stengelbehandler før. Men etter anbefaling fra Sondre Øverbø som er selger på Eiksenteret Seljord, falt valget på en uten stengelbehandler  . Vekten vi sparer kombinert med det gode skåret vi får med skårleggeren, var de viktigste argumentene, sier Tarjei. 

Massey Ferguson DM 316 FQ har en slåttebjelke med skårlegger som sikrer at gresset legges mot midten i ulike retninger, noe som sikrer god tørk. Slåttebjelken krever minimalt med vedlikehold, og knivbytte tar under minuttet.

-    Så langt er jeg svært fornøyd med slåmaskinen. Den lave vekten gjør at jeg kan kjøre den uten ekstra vekt bak. Slåmaskinen krever også svært lite effekt fra traktoren, noe som er viktig når man skal kjøre i bakker som dette. Det er også fint å ha ekstra effekt til den sidemonterte slåmaskinen, de gangene vi har behov for den, forteller Tarjei.

DM-serien krever så lite som 85 HK og 1000 o/min på kraftuttaket for å fungere optimalt. Dette gjør at slåmaskinen kan brukes på et bredt utvalg av traktorer. Den frontmonterte versjonen av DM-serien har også, takket være det 3-dimensjonale opphenget, en overlegen evne til å følge terrenget.

-    Opphenget på slåmaskinen har virkelig imponert meg. TurboLift dempingen “drar” maskinen gjennom gresset og sikrer at terrenget følges på en svært god måte. Jordene her er ofte veldig ujevne, men selv i de krappeste dumpene følger den terrenget, avslutter Tarjei.

Slåmaskinen er tett montert direkte til frontleddet på traktoren, uten A-ramme. Dette holder maskinen nær traktoren, forbedrer stabiliteten og reduserer overhenget.

Innovative og effektive slåmaskiner

Massey Ferguson DM-serien leveres i et bredt utvalgt av modeller, både front og bakmontert. Selv om størrelse og alternativer varierer, har alle modellene fokus på best mulig slåtteresultat, med minst mulig effekt-bruk. 

Alle modellene i DM-serien er designet for å levere et presist slåtteresultat, som sørger for at store mengder materiale kan passere knivbjelken uten at den pakker seg. Bak maskinen legges gresset i fine og luftige skårer, som sikrer god tørk og enkel pickup. Det perfekte kuttet oppnås ved stor overlapp av knivene på maskinen.

Sikre deg forsesong tilbudet nå

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller sikre deg et godt forsesong tilbud.
 

Lenker
Min side