Skip to main content
Til toppen
Den nye kongen på haugen

Den nye toppmodellen Fendt 942 Vario har hele 415 hestekrefter og ny teknologi som gjør hverdagen mer effektiv. Foto: AGCO.

Den nye kongen på haugen

Fendt 942 Vario er den nye toppmodellen i Fendt 900-serien, som består av fem modeller med motorer fra 296 hk til 415 kh. Den populære traktorserien er klargjort for transport inntil 60 km/t langs vei, og har alt du kan ønske deg av teknologi.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: AGCO Corp.

Da Fendt 900-serien ble lansert på Agritechnica i 1995 hadde toppmodellen Fendt Favorit 926 Vario hele 260 hk. I dag er alle de fem traktorene i Fendt 900-serien sterkere, og den nye toppmodellen Fendt 942 har hele 415 hk, den første i 900-serien over 400 hk.

Under panseret på den nye generasjonen sitter det en spesialutviklet MAN 6-sylindret 9,1 liters motor med dobbelt sett ventiler og variabel turbogeometri. Intervallet for oljeskift er på 1000 timer og traktoren går på 650 o/min ved tomgang. Ved 60 km/t går den på 1450 o/min, og ved 50 km/t på 1200 o/min. Toppmodellen Fendt 942 har maksimalt dreiemoment ved bare 1100 o/min. Kombinert med den velkjente Vario-transmisjonen gir det en svært kostnadseffektiv motor.

Ny teknologi

Det nye førerhuset – Fendt Life Cab – har alt du kan ønske deg av teknologi som gjør hverdagen din mer effektiv. Fendt Connect gir deg kontroll over egne data og tilgang til service fra Eiksenteret via mobilnettet. Alt tilgjengelig på skjermen, og i tråd med EUs GDPR-regler.

Med Smart Connect kobler du en iPad til trakoren via den internet trådløse nettverket, og får full tilgang til traktordata, inkludert drivstoff-forbruk, hastighet og posisjon. Denne teknologien er standard på ProfiPlus-modellene.

Bedre grep

Den nye Fendt 900-serien er laget for tungt arbeid ute på jordet. Du kan velge mellom en rekke ulike dekk-kombinasjoner. Framakslingen er videreutviklet og med VarioGrip kan du justere dekktrykket fra førersetet. Nå får du også Fendt Grip Assistant på 900-serien.

Det er flere nyheter på Fendt 900-serien. Du får nytt hydraulikksystem med lastekjennende pumper og flere valg. Infotainment-systemet inkluderer forbedret handsfree med åtte mikrofoner integrert i soltaket, DAB-radio og bluetooth tilkobling. Etter innspill fra kundene er det også et nytt oppbevaringsrom på høyre side med plass til en verktøykasse eller en 12 liters vanntank. Den nye Fendt 900-serien er klar for levering i andre halvår.

Les mer om den nye Fendt 900-serien her (engelsk)

FINN DITT EIKSENTER HER | BE OM TILBUD | BESTILL PRØVEKJØRING

Lenker
Min side