Skip to main content
Til toppen
DALEN satser i Norge

De populære DALEN-produktene som snøfreser, skjær, strøkasser og vedmaskiner selger svært godt gjennom Eiksenteret. Foto: DALEN.

DALEN satser i Norge

Mange redskapsleverandører flytter produksjonen ut av Norge. DALEN-redskap selger som aldri før hos Eiksenteret, men Lid Jarnindustri går mot strømmen og investert i nye maskiner i Norheimsund for å fortsatt kunne levere norsk kvalitet til bønder og entreprenører.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: DALEN

– Vi opplever at våre kunder blir mer og mer profesjonelle, og de får større og større traktorer. I tillegg er kostnaden per driftstime blitt svært høy i Norge. Derfor er oppetiden og driftssikkerheten på produktene blitt stadig viktigere, forklarer Dag Rune Lid hos Lid Jarnindustri.

De populære DALEN-produktene som snøfreser, skjær, strøkasser og vedmaskiner selger svært godt gjennom Eiksenteret.

– Vi selger driftssikkerhet og ikke bare DALEN-produkter. Da er høy kvalitet og solide produktene svært viktig. Maskinavdelingen er hjertet i produksjonen. Vi mener det er svært viktig at den er effektiv og derfor investerte vi tidligere i år i flere nye CNC-styrte sager og en ny manipulator til monteringsavdelingen. Sistnevnte vil være svært nyttig med tanke på montering av det store 2-trinns snøfresene og de nye plogene.

Kontinuitet er et nøkkelord for at familiebedriften i Norheimsund skal kunne levere kvalitet år etter år. Det er også viktig for å kunne beholde en høy fagkunnskap, slik at den enkelte medarbeider blir best og spesialist på sitt fagområde.

– Kunnskapen til den enkelte medarbeider er et av våre viktigste konkurransefortrinn, og den kan ikke flyttes utenlands. Vi har hatt dyktige medarbeidere her som har jobbet hos oss i over 50 år, understreker Lid.

Selv om DALEN-produktene i utgangspunktet ikke er de billigste i markedet er levetidskostnadene relativt lav.

– De siste sesongene har vi hatt en markert økningen av omsetningen. Det er lett å selge brukte DALEN produkt, og de har en relativt høy annenhåndsverdi. I tillegg til kvalitet er det en viktig faktor for sluttkunden, understreker Dag Rune Lid.

KONTAKT DITT EIKSENTER | BE OM TILBUD

Lenker
Min side