Til toppen
Dalen - Lid Jarnindustri AS

Dalen - Lid Jarnindustri AS

I over 70 år har Lid Jarnindustri AS under varemerket DALEN utviklet og produsert utstyr for dyktige norske bønder og entreprenører – i Norheimsund i Hardanger. Dalen er stolt over at hele produksjonen fortsatt foregår her og mener dette er et riktig valg både for lokalsamfunnet og for deg som kunde. Det er her kompetansen deres er, og det er her de ønsker å forbedre og utvikle seg. De ønsker at verdiskapningen skal forbli i Norge for å sikre viktige arbeidsplasser i lokalmiljøet.

Nettopp derfor våger de å tenke kreativt og videreutvikle den unike spisskompetansen de har opparbeidet på norske forhold og behov – slik at du som kunde blir begeistret i møte med deres produkter. I tider der flere og flere setter ut produksjonen til lavkostland har de bevisst valgt å forbli hjemme, og med all produksjon i egne lokaler og med både konstruksjon-, maskin-, sveis- og monteringsavdeling på huset  har de full kontroll over kvaliteten.

Velg snøfres og redskap fra Dalen!

Dalen snøfres

Møt kunder som forteller om sine erfaringer med Dalen snøfres.

Effektiv snørydding i Trondheim

Når Svein Tore Sæther i Graver AS rydder snø i Trondheim, er rundt 25 maskiner i bruk samtidig. Han er godt fornøyd med Dalen-produktene sine og spesi ...

Populær, kompakt snøfres på fjellet

Dalen Snøfres 2110 ble lansert i fjor høst, en kompakt to-trinnsfres med god arbeidsbredde, og som kan kjøres med traktorer fra 80 hk. Eiksenteret Hja ...

Dalen vedmaskin

Vedmaskin 2054 fra Dalen er en helhydraulisk maskin for vedprodusenter som stiller krav til effektivitet, funksjonalitet og brukervennlighet. 

Vedmaskinen har en kraftig kløyver med to hastigheter. Maskinens sylinder har kort slaglengde, som gjør den godt egnet for produksjon av fyringsved (30 cm). Kløyvesyklusen er 2,9 sekunder tur/retur og traktorens kraftuttak skal kjøres med 400 o/min. som gir mindre støy og drivstofforbruk. 

Produkter fra Dalen

Sorter Navn (a > å)

Dalen Dobbelt rundballespyd 2299

Et dobbelt rundballespyd med integrert triangel eller HMV/Trima kobling. Totalt 6 tinder for løft av 3 rundballer.

Dalen Gaffelforlenger 2094

Gaffelforlenger til pallegaffel. Gir økt rekkevidde.

Dalen Koplingsramme 1294

Grunnrammen for løfteutstyret fra Dalen!

Dalen Løftekrok 2098

Løftekrok som gjør stroppeløft sikrere.

Dalen Pallegaffel 1295

Kraftig og slitesterk pallegaffel som kan montere i front eller bak på traktoren.

Dalen Rundballespyd 1299

Rundballespyd med tre tinder for både front- og bakmontering.

Dalen Rundballespyd 2099

Rundballespyd som kan leveres med èn eller to tinder og det kan monteres flere spyd på en ramme. For font- eller bakmontering.

Dalen Sandstrøer 2034

Selvlastende strøer med hydraulisk drift for front- eller bakmontering. Enkel og driftsikker. For strøing av sand, salt og grus.

Dalen Smartgaffel 1295-X

Kraftig pallegaffel med hengslede gafler som kan vippes opp og låses ved kjøring langs vei.

Dalen Smartgaffel 3095

Pallegaffel for store traktorer og last opp til 4000 kg. Gaflene kan vippes opp og låses langs rammen ved kjøring langs vei.

Dalen Smartspyd 2399

Et videreutviklet rundballespyd med tinder som kan vippes opp. Enkelt og trygt ved kjøring langs vei!

Dalen Snøfres 2006-S

V-fres for profesjonelle brukere med arbeidbredde fra 2,30 til 2,55 m.

Vedlikehold av Dalen snøfreser

Vedlikehold av DALEN snøfresere

Riktig vedlikehold av din snøfres gir lengre levetid, økt driftssikkerhet og redusert fare for driftsavbrudd. Da unngår du driftsavbrudd med påfølgend ...