Skip to main content
Til toppen
Vi tar en titt på flaggskipet Junkkari W-serie

Vi tar en titt på flaggskipet Junkkari W-serie

Vi er i Tønsberg på Auli gård, hvor Jan Ellefsen er godt i gang med våronna. Produktsjef Ole Jørgen Baarlid hos Eikmaskin skal ta Ellefsens nyinnjøpte Junkkari W600 såmaskin med seks meters arbeidsbredde nærmere i øyesyn.

Tekst: Eikmaskin | Film: Eikmaskin

- Junkkari W-serien består av to hovedmodeller; W600 og W700 med henholdsvis 6- og 7 meters arbeidsbredde, sier Baarlid og fortsetter: - Det er en stor og god arbeidsplattform på venstre side av maskinen, noe som er viktig når den skal fylles. W600 har en tank på 6500 liter fordelt med 60% gjødsel eller 3900 liter, og 40% såkorn eller 2600 liter. 

- Det som skiller Junkkari W-serien fra sine konkurrenter, er at det er en ren mekanisk maskin. Den trenger ingen luftvifte som er effektkrevende og som skal blåse ut såkorn og gjødsel. Trekkraftbehovet er derfor lavere på Junkkari W-serie, sier Baarlid. – Gjødselen som ligger i den fremre delen av tanken mates ut med en hydraulisk drevet skrue, og bakover til utløpstrakten mot såaggregatet. Såkornet som ligger i den bakre delen av tanken, faller fritt ned til såaggregatet, fortsetter han, og legger til: - Gjødselen mates ut nøyaktig med hjelp av en riflet såvalse, mens utmating av såkorn gjøres med en tannet todelt såvalse. Den svarte delen brukes når vi skal mate ut korn, men vi kan kople ut denne og kun bruke den gule delen for småfrø som oljevekster.

Inne i hytta på traktoren, viser Baarlid at du som bruker har full oversikt og betjening via traktorens ISOBUS-terminal. - Mengderegulering av såkorn og gjødsel foregår ved hjelp av trinnløse girkasser, forklarer Baarlid. – Disse kan utstyres med aktivatorer, slik at du kan styre dette fra ISOBUS-terminalen. 

- Såmaksinen har store 20’’ bærehjul som sikrer at den går stabilt både på jordet og under transport. Selve såaggregatet består av doble skåler med trykkruller i bakkant, avslutter Baarlid.

Fordelene med Junkkari W-serie:

•    Nøyaktig og pålitelig
•    Stor kapasitet
•    Lavt trekkraftbehov
•    Enkel å bruke og vedlikeholde

Se film:
 

Lenker
Min side