Skip to main content
Til toppen
Sprek og allsidig traktor

NYKOMLING: Massey Ferguson introduserer fem nye modeller fra 105 hk til 145 hk i MF 5S-serien.

Sprek og allsidig traktor

Hvem sa det var størrelsen som teller? Lillebroren til Massey Ferguson 8S, den nye traktorserien 5S, er en enormt multifunksjonell traktor med klassens beste frisikt. Eikmaskin spår at dette blir en ny bestselger.

Tekst: Tun Byrå | Foto: Tun Byrå | Video: Tun Byrå

Bygd på en suksess vi vet funker fra Massey Ferguson 5700 S-serien kommer denne nyheten med enda flere forbedrede funksjoner, og har gått hakket videre med designet fra MF 8S.

— Dette her kommer til å bli vår nye bestselger i Norge og det er mange sånne traktorer på vei ut til Eiksenterne nå, forteller Ole Jakob Rustad, produktsjef for Massey Ferguson hos Eikmaskin. 

Allsidig allroundtraktor

Massey Ferguson har alltid hatt fokus på å utvikle traktorer som er “best på jordet”, men denne allroundtraktoren passer til mange forskjellige typer arbeid. 

— Den er ganske liten i størrelse, som gjør at du kommer fint inn og ut av mindre bygninger. Det er en fenomenal pløyetraktor, og med økt motoreffekt og en nyttelast på tilhengeren opp under 11 tonn, er dette også en fenomenal transport-traktor, sier Syver Bjørgo, regional salgssjef for Eikmaskin.

MF 5S leveres med Dyna 4 og Dyna 6 transmisjon, hvor Dyna 6 har fått en økt utveksling som gir lavere turtall ved 40 km/t - kun 1560rpm! 

— 5S’en går utrolig godt på veien. Jeg synes det er en utrolig sprek og lettkjørt traktor, fortsetter Syver. 

Egenskaper tilpasset behov 

Man kan velge mellom tre utstyrsnivå, “Essential”, “Efficient” og “Exclusive”, slik at man finner akkurat den traktoren som har de egenskapene man trenger. Typiske varianter av utstyr innebærer hydraulikkpumpens kapasitet, styring av de eksterne hydraulikkventilene, AutoDrive og joystickbetjening.

— Her er det mange innstillingsmuligheter. Du kan sette opp traktoren slik at det passer best til den jobben du skal gjøre akkurat nå, viser Syver. 

“Efficient” og “Exclusive”- modellene har fått armlenet som vi kjenner igjen fra storebroren 8S, og kommer med Datatronic 5-berøringsterminal. Herfra styres en rekke funksjoner, inkludert trepunktsjustering bak, innstillinger for girvalg, cruisekontroll og eksterne hydraulikkventiler. 

Essential-traktorene har et kortere armlene med T-spak til transmisjonen og separate spaker for de eksterne hydraulikkventilene på høyre konsoll. Joystick for frontlasteren kan monteres foran på armlenet.

Oppgradert hydraulikk og betjening

— Vi har fått en betydelig oppgradering når det gjelder hydraulikk, og i måten dette betjenes på inne fra hytta, sier Ole Jakob. 

Muligheten for opptil fire hydraulikkventiler bak og fire fremme, gjør det mye enklere å betjene redskaper med mange hydraulikkfunksjoner.

— Går vi inn på hydraulikk-innstillingene på skjermen så får man opp alle ventiler, og man kan justere hvor mye olje man ønsker skal gå gjennom ventilene, forteller Syver.

Ideell til frontlasterarbeid

Disse traktorene er suverene frontlastertraktorer, da de har klassens beste frisiktpanser, god manøvreringsevne og effektiv hydraulikk. 

En ny hurtigkobling kobler nå både hydraulikk og det elektriske i én operasjon.

— Hvis du har behov for å ta av lasteren, så har det blitt mye enklere enn før, sier Ole Jakob.

—  Vi har oppgradert fronthydraulikken til å løfte tre tonn. Vi har også oppgradert trepunktshydraulikken bak til å løfte seks tonn, fortsetter han. 

Tillatt totalvekt på traktoren har økt til 9 500 kg og motoreffekten har nådd en ny topp opptil 145 hk. 

— Som betyr at vi kan dra med oss et større lass på tilhengeren og få en lovlig vogntogvekt på helt oppunder 22 tonn, forteller Ole Jakob.

Bedre design og komfort 

Også selve hytta har fått seg en oppgradering, selv om vi kjenner igjen mye fra MF 8S-serien. 

— Utvendig ser vi at hytta har blitt grå, den var tidligere svart. Vi har også fått ny utforming av dieseltanken, som gjør at det er enda bedre å gå inn og ut av hytta, sier Syver. 

Alle modeller i MF 5S-serien har førerhus med høye spesifikasjoner og optimal førerkomfort. Det er støysvake førerhus, effektiv klimakontroll, lavt støynivå, nytt ergonomisk armlene, og veldig god oversikt og utsyn. 

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for prøvekjøring.

Dette får du med den nye Massey Ferguson 5S serien: 

●    Markedets beste kombinasjon av frisikt, tilpasset transmisjon og styring.
●    Velge mellom tre utstyrsnivå – Essential, Efficient og Exclusive. Slik finner du akkurat den traktoren som har de egenskapene du virkelig trenger. Deretter kan du gjøre flere nye valg som virkelig skreddersyr traktoren. 
●    Sterkere trepunktshydraulikk bak med løftekapasitet på 6000 kg og oppgradert fronthydraulikk med løfteevne på hele 3 000 kg. 
●    Tillatt totalvekt økt til 9 500 kg og motoreffekt på opptil 145 hk. 
●    Støysvake førerhus med effektiv klimakontroll, lavt støynivå, nytt ergonomisk armlene, og veldig god oversikt og utsyn. 
●    Velg mellom Dyna-4 eller Dyna-6 transmisjon med kløtsjfunksjon på bremsepedalen som standard og Speedmatching eller AutoDrive. Dyna-6 transmisjonen har økt utveksling for lavere turtall.
●    Ny og kraftigere fast eller fjærende foraksel.
●    Noen modeller har Datatronic 5 og Fieldstar 5-terminaler med berøringsskjerm og Smart Farming-teknologi som bidrar til optimalisert drift, større nøyaktighet og bedre økonomi.
●    Den nyeste AGCO Power 4,4-liters motorene med 4 sylindre oppfyller utslippskravene i Stage V-med enkel 'All-In-One' teknologi designet for hele traktorens levetid.
 

Lenker
Min side