Skip to main content
Til toppen
Satser på melkeproduksjon

Olve Gumdahl fra Svorkmo er fornøyd både med sin nye Fendt 516 Vario og ikke minst servicen har får fra Eiksenteret Orkdal. Foto: Bente Eidsmo/Eidsmo Foto.

Satser på melkeproduksjon

Olve Gumdahl fra Svorkmo utenfor Orkanger tok sats og bygde nytt fjøs i 2011. I dag har han en kvote på 350 000 liter og nærmere 500 mål gras. Han kjører en Fendt 516 som kom til gården for tre år siden.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Eidsmo Foto

– Jeg hadde en traktor inne til reparasjon midt i høstslåtten da Odd Arild Morken ved Eiksenteret Orkdal fikk meg til å prøve en Fendt. Den var veldig god å kjøre med trinnløs transmisjon, og junior var overbevist. Så da kjøpte vi en Fendt 516 for litt over tre år siden, forteller Olve Gumdahl.

Han driver familiegården på Svorkmo sammen med kona Svanhild og sønnen Jone. I tillegg til 350 000 liters melkekvote og gras til fôr går det i brøyting og strøing om vinteren.

– Vi bygde nytt fjøs i 2011 med melkerobot og etter det har det ballet på seg. Med leiejord har vi et sted mellom 400 og 500 mål gras, og jeg bruker blant annet traktoren ute på jordet. Så langt har den gått 2500 timer og jeg må si den er lettkjørt og smidig.

Gumdahl kjøpte en Trima 4.1 frontlaster og en enkel GPS-løsning sammen med traktoren.

– Det er kostbart med for mye overlapp, så jeg bruker GPS-sporfølging til sprøyting,. Det har fungert veldig greit. Traktoren virker moderat på dieselforbruket også.

Fendt 500 Vario er en allsidig traktor som er både sterk til trekkarbeid, nøyaktig ved jordarbeid, økonomisk i drift og komfortabel å kjøre. Oppfølgingen fra Eiksenteret Orkdal har bidratt til den gode opplevelsen for Gumdahl.

– Service er en viktig del av hverdagen og det er en fordel å handle lokalt. Det har vært minimalt med tull på Fendt-en. Jeg hadde problemer med en ventil bak på hytta en fredag kveld for en stund siden, og sende en melding til selger Odd Arild Morken. Han kom innom og fant kjapt ut av det. Jeg må si Fendt 516 Vario har vært midt i blinken som en allroundtraktor, så får vi se om vi går opp på en 700-serie etter hvert for å ha litt mer krefter til pressing av gras, forklarer han.

KONTAKT DITT EIKSENTER | BE OM TILBUD | BESTILL PRØVEKJØRING

Lenker
Min side