Skip to main content
Til toppen
Revolusjonerende nytt toppstag

Det nye, revolusjonerende hydrauliske toppstaget fra Walterscheid fungerer som en støtdemper når du trekker tunge redskaper. Dermed reduseres mekanisk slitasje og kjørekomforten blir bedre. Foto: Walterscheid.

Revolusjonerende nytt toppstag

Walterscheid har lansert et nytt hydraulisk toppstag med integrert demper. Det reduserer mekanisk slitasje og gir bedre kjørekomfort ved at hopp og støt isoleres fra traktoren og forakselen får bedre bakkekontakt.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Walterscheid

– Store traktorer har stor løftekapasitet og kan arbeide ved relativt høy hastighet. Hvis du da trekker tunge redskaper som plog eller grubber ute på jordet, eller kanskje transporterer tunge redskaper langs vei, får du store trekk- og støtbelastninger i toppstaget som forplanter seg i traktor og redskap, forklarer Jørn Lang-Ree hos Walterscheid Powertrain Group.

Walterscheid har lansert et nytt hydraulisk toppstag med integrert dempesystem. I tillegg til å redusere mekaniske slitasje og dermed sikre lenger levetid på redskapen, får du bedre kjørekomfort.

– Jo større og tyngre redskapen er, jo mer gynger traktoren. Når du får den type bevegelse blir det mindre trykk på framhjulene. Det nye hydraulisk toppstaget fungerer som en støtdemper og tar i mot hopp og støt. Dermed får du bedre bakkekontakt, bedre kjøreegenskaper, bedre trekkraft og økt sikkerhet.

Når vi først snakker om sikkerhet er det viktig å benytte originale kulehylser som har riktig diameter, slik at redskapen sitter trygt. Nesten alle moderne traktorer er i dag utrustet med fanghaker på trekkstengene for enkel og sikker kobling av redskap til traktor via en kulehylse som sitter på redskapet. Dette systemet ble utviklet av nettopp Walterscheid for 45 år siden.

– Jeg har ved flere anledninger snakket med kunder som har mistet redskapen fordi de har hengt på en uoriginal kulehylse som har vært for liten. Når kula beveger seg for mye i fanghakene kan tung redskap løsne under fart, og det kan gi farlige ulykker, understreker Lang-Ree.

Lenker
Min side