Skip to main content
Til toppen
Oppdatert GPS på eldre Fendt

Henrik Kjeldsen fra Ulefoss har oppdatert sin Fendt 724 SCR fra 2012 med siste versjon VarioGuide. Foto: Hege Dorholt/Kanalen.

Oppdatert GPS på eldre Fendt

Henrik Kjeldsen fra Ulefoss kjører en Fendt 724 SCR fra 2012. Han har kjørt Vario Guide siden starten og oppdaterte nylig til siste generasjon med Contour Assistant. Han så ingen grunn til å kjøpe ny traktor når den gamle fortsatt er akkurat like god.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Hege Dorholt/Kanalen

– Jeg var tidlig ute med VarioGuide og det har fungert relativt stabilt hele tiden. Jeg kjører med RTK-signaler, og det har vært veldig presist. Jeg driver kun med direktesåing, og flytter linjene 12 cm til sidene annenhvert år. Det er fascinerende å se at labbene treffer mellom den gamle stubben når du sitter og sår, forteller Henrik Kjeldsen fra Ulefoss.

Han driver kornproduksjon med hovedvekt på hvete, men også med andre kornsorter og oljevekster for godt vekstskifte. I tillegg driver han en del i skogen. I 2012 investerte han i en Fendt 724 SCR, og den har gått cirka 5500 timer så langt.

– Tidligere kjørte jeg en del gras og brøyting og da gikk den gjerne rundt tusen timer i året. De siste årene kjører jeg omtrent halvparten. Selv om traktoren er åtte år gammel er den fortsatt like tett og presis i styringen som da den var ny. Det er ikke noe slark eller noen ting. Selvfølgelig er den litt slitt i lakken noen steder, men den utmerkede komforten og kjøreegenskapene er det ikke noe å si på. Derfor kommer jeg til å kjøre den en stund til. Det er jo nå jeg virkelig tjener penger på den.

Variabel tildeling av gjødsel ved bruk av satellitt-kart og Contour Assistant på listen over funksjoner Kjeldsen ønsker å teste i år. Foto: Hege Dorholt/Kanalen.

Nylig oppgraderte Kjeldsen VarioGuide til siste generasjon med Contour Assistant.

– Jeg har hele veien passet på at VarioGuide har blitt oppdatert ved service. Nå har jeg valgte Trimble, og selv om jeg ikke har fått tatt i bruk alle funksjonene i den siste versjonen ennå tenker jeg å se på det i år. Det er mange muligheter i teknologien. Variabel tildeling av gjødsel ved bruk av satellitt-kart og Contour Assistant på listen over funksjoner jeg skal teste. Contour Assistant er en fin funksjon, kanskje særlig ved kjøring med store arbeidsbredder som ved sprøyte og sentrifugalspreder der det ikke alltid er like enkelt å følge kanten presist. Variabel gjødseltildeling er jo en måte å optimalisere produksjonen på, slik at du kan gi nok gjødsel uten å overgjødsle de som ikke trenger like mye. Det er bra for både lommebok og miljø.

Han ser frem til en ny sesong i Fendt-en sin.

– Fendt er kanskje kostbart i innkjøp, men det er god økonomi likevel når du kan kjøre kanskje 7000-8000 timer og så få godt igjen for den når du selger den. Hvorfor skal jeg kjøpe en ny traktor som gjør akkurat det samme? Det største verditapet har vært, og jeg kjører tusen billige timer nå med topp moderne utstyr og siste generasjon AutoGuide, poengterer Kjeldsen.

Kontakt Eiksenteret hvis du har spørsmål om ettermontering eller oppgradering av utstyr til din Fendt-traktor.

KONTAKT DITT EIKSENTER | BE OM TILBUD | BESTILL PRØVEKJØRING

Lenker
Min side