Til toppen
He-Va trommelringer best i test

He-Vas stålstøpte 620 mm trommelring med 10 eiker ble utsatt for slag på opptil 160 tonn. Etter 150 slag var den fortsatt uskadd. Foto: NilehnTeknik.

He-Va trommelringer best i test

Det svenske landbruksmagasinet NilehnTeknik gjennomførte nylig en test av trommelringer fra forskjellige produsenter, og kåret He-Vas stålstøpte 620 mm trommelring med 10 eiker som den mest holdbare.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: NilehnTeknik

Trommelringer fra tre ulike produsenter ble testet av det anerkjente landbruksmagasinet. Konklusjonen var klar: «Den største ringen fra He-Va klarer seg best. Den heter 620-10, har en diameter på 58 cm og veier 30 kg. Vi slo på ringen 150 ganger, men ringen holdt,» skriver de.

Ringens styrke ble testet i to omganger ved å montere ringene i en aksel og en gulliotine, hvor en tung kloss ble sluppet ned over ringen fra henholdsvis 70 cm og 90 cm høyde, tilsvarende 96 tonn og 159 tonn. Ha-Vas stålstøpte trommelring var fortsatt uskadd etter 150 slag ved den første test, hvor andre fabrikater holdt opp til sju slag. Disse kan bestilles mot pristillegg på nye tromler.

Landbruk med steinholdige jordtyper kan være en utfordring, da trommelringene bli skadet, noe som igjen reduserer effektiviteten ute på jordet og koster penger i form at nye ringer. 620-10 er et nytt produkt fra He-Va, der styrke har vært ett av nøkkelordene.

– Denne trommelringen er utviklet for å kunne tilby et solid alternativ når du kjører på steinrike og harde jordtyper. Den er stålstøpt for å sikre ultimat styrke, og er designet med ti eiker, slik at belastningen fordeles ut på hele ringen og bidrar til en stabil konstruksjon med svært liten risiko for bruksskader, sier Heine Christiansen, teknisk direktør hos He-Va.

Trommelringen har lenge vært under utvikling og har høsten 2017 og våren 2018 gjennomgått flere tester. De vil inngå i He-Vas sortiment fra begynnelsen av 2019.