Til toppen
Full kontroll på maskinparken

Full kontroll på maskinparken

I en travel hverdag er det umulig for bonden å være tilstede over alt til enhver tid. Du kan likevel komme langt med fjernstyringssystemet “Fendt Connect”, der du kan holde oversikt over alle Fendt-maskinene dine, uten å være fysisk tilstede.

Tekst: Wanja Sandø/ Tun Byrå | Foto: AGCO

Effektiv jordbruksdrift avhenger av maksimal oppetid på utstyret. Fendt Connect overvåker og henter inn informasjon om geografisk beliggenhet, drivstoffnivå, behovet for vedlikehold og service, samt sender data rett til din pc eller mobil via en egen app. På den måten vet du at maskinene dine er klare for arbeidsdagen, uten stygge overraskelser underveis, og veien til kundestøtte hos Eiksenteret blir enda kortere.

—  Jeg tror det kommer til å bli et veldig viktig verktøy, da også vi hos Eiksenteret får mulighet til en mye tettere og raskere kommunikasjon med brukeren, sier Jørgen Skjelin, som er produktsjef for Fendt hos Eikmaskin.

Fendt Connect-systemet er kanskje nytt og spennende for mange, men de mest ivrige Fendt-kundene er allerede aktivert. 

— De første maskineierne som har dette montert og fått brukt det har positive erfaringer med det, forteller Jens Gjølga, produktsjef presisjonslandbruk hos Eikmaskin.

Hold styr på hele flåten

Som bonde eller entreprenør har du kanskje folk som jobber for deg, og mange landbruksmaskiner som er ute og går på samme tid. Det innlagte GPS-systemet som følger med Fendt Connect gjør at du enkelt kan følge opp en ansatt som er ute på jordet. Du kan se hvor langt maskinen har gått, hvor fort den beveger seg og akkurat hvor maskinen befinner seg. Om det skulle dukke opp et nytt behov, kan man sende den traktoren som er nærmest. 

Connectmodulen som er integrert i traktoren er hjertet til hele systemet og leser av relevante maskinparametere. Dataen som boksen plukker opp overføres via mobilnett og den vil søke rundt for å finne det sterkeste signalet i området. Skulle du befinne deg et sted uten mobilnettforbindelse, vil dataene enten bli lagret og sendt når tilkoblingen er gjenopprettet, eller en begrenset samling av data vil sendes via satelitt. 

Spar tid og penger 

Med dette systemet kan man ta beslutninger og planlegge serviceintervaller fra hvor som helst i verden. Applikasjonen varsler om feilkoder, og viser umiddelbart maskinens tilstand på en mobil enhet. På den måten hjelper systemet deg med å minimalisere nedetid og planlegge vedlikehold utenfor travle perioder.  
For tid er penger, og den intelligente planleggingen som ligger i Fendt Connect vil hjelpe sjåføren å bruke maskinen mest mulig økonomisk. 

— At man kan se aktive timer kontra tomgangstid er veldig essensielt for en maskineier i dag. Én time tomgangskjøring er én time kjørt, uansett, og det er en servicekostnad per time man kjører, forklarer Skjelin. 

Nøkkelstatistikker som drivstofforbruk og AdBlue-nivået er tilgjengelig med få tastetrykk ,tastetrykk, og du kan sørge for at maskinen er klar når du er. 

— Hvis man har mange som arbeider på et anlegg, og man ser at fire av maskinene snart må fylle diesel, så kan man bestille en lastebil med diesel og fylle de som er tomme der borte, sier Skjelin. 

Enkel kundestøtte

Teknisk kunnskap kombinert med Fendt Connect som verktøy gjør at serviceteamet som sitter hos Eiksenteret kan ta kundeopplevelsen til et nytt nivå. Her har serviceteknikerne fått et kraftig verktøy, som kommer alle parter til gode. 
Fjernovervåkning av tjenestekoder og maskinens ytelsesdata gjør at de kan jobbe proaktivt og identifisere problemer raskere, slik at du som maskineier opplever mindre nedetid. 

— Vi kan ta med oss riktig del eller verktøy idet vi rykker ut og reparere på første besøk. Det sparer kunden for både kjøring og kostnader, påpeker Skjelin. 

Når maskinen har Connect-modulen montert, er det eneste man trenger å gjøre å aktivere det slik at man deler data fra maskinen sin. 

— Det kan man enkelt gjøre selv på nettsiden eller hos Eiksenteret, forklarer Gjølga. 

Registrer maskinen din i Fendt Connect her 

Fendt Smart Connect

Som en slags utvidet versjon finnes Fendt Smart Connect. Der vil man se maskinparameterne visualisert på iPpaden og kunne lese av spesifikke maskindata i Fendt Smart Connect-appen. Sjåføren får i tillegg en ekstra tilpassbar skjerm, og AMC-boksen er utstyrt med eget Wi-Fi, som utvider mulighetene for dataoverføring. Det er heller ingen permanent datalagring. 

Hva er fordelene med Fendt Connect? 

●    Full oversikt for bonden med GPS-system 
●    Fleksibilitet: Innhenting av maskindata fra hvor som helst 
●    Nøkkelstatistikk som drivstoffnivå og feilmeldinger er lett tilgjengelig 
●    Diagnostisk støtte hjelper beslutningstakingen 
●    Maksimaliserer oppetiden = Økonomisk effektivitet 
●    Enkel og god kundestøtte fra Eiksenteret via fjernovervåkning