Skip to main content
Til toppen
Fordeler ved Aspen alkylatbensin

Fordeler ved Aspen alkylatbensin

Alkylatbensin er en type bensin som er blitt utviklet for å være tryggere både for oss og miljøet. Fordeler ved å bruke alkylatbensin inkluderer lavere utslipp av skadelige stoffer, bedre ytelse og effektivitet i motorer, bedre lagringsegenskaper, en mer drivstofføkonomisk forbrenning og bedre startegenskaper ved lave temperaturer sammenlignet med vanlig bensin.

Hva er alkylatbensin?

Alkylatbensin er en type bensin som er produsert ved hjelp av en kjemisk prosess som kalles alkylering. Det er laget ved å kombinere et petrokjemisk grunnstoff med et eller flere organiske syrer. Denne prosessen fører til en bensin som er fri for skadelige olefiner og aromatiske karbonforbindelser. I tillegg til de helsemessige fordelene, anses alkylatbensin som mer miljøvennlig enn vanlig bensin. Det er produsert med mindre utslipp av karbondioksid, og det gir en lavere utslipp av skadelige stoffer når det brennes. 

FORDELER VED ALKYLATBENSIN

 • Lavere utslipp av skadelige stoffer
 • Helsemessige fordeler
 • Økt ytelse og effektivitet
 • Mer drivstofføkonomisk
 • Bedre startegenskaper ved lave temperaturer
 • Lang holdbarhet

 • Hva er fordelene ved alkylatbensin?

  Mer miljøvennlig

  Alkylatbensin har lavere utslipp av skadelige stoffer som karbondioksid og skadelige partikler sammenlignet med tradisjonell bensin, noe som kan bidra til et mer bærekraftig bruk av drivstoff. I tillegg er alkylatbensin er fremstilt av råvarer som er mer bærekraftige enn tradisjonell bensin.

  Vanlig bensin består av tre hovedgrupper av karbonforbindelser: parafiner, aromatiske karbonforbindelser og olefiner. Olefiner og aromatiske karbonforbindelser skader både menneskekroppen og ozonlaget. Ingen av disse brukes i alkylatbensin, som gjør dette til et tryggere og mer miljøvennlig valg.  

   

  Helsemessig gevinst

  Innånding av skadelige stoffer i vanlig bensin øker risikoen for sykdom og kan føre til symptomer som hodepine, tretthet og irritasjon i øyne, nese og hals.  Alkylatbensin er fri for skadelige olefiner og aromatiske karbonforbindelser, noe som reduserer helserisikoen for de som bruker denne typen bensin.

   

  Økt ytelse og effektivitet

  Alkylatbensin gir ofte bedre ytelse og effektivitet i motorer sammenlignet med tradisjonell bensin.   Når du fyller tanken med  alkylatbensin får du en renere motor som ikke tettes til, og du kan jobbe uten avbrudd. En av hovedfordelene ved å skifte til alkylatbensin er mindre slitasje på motoren. Et renere drivstoff gir mindre risiko for motorstopp og reduserer behovet for vedlikehold. Med mindre nedetid på utstyr blir du mer produktiv og forlenger levetiden til motoren.

  Alkylatbensin er ofte mer drivstofføkonomisk enn vanlig bensin på grunn av en høyere oktanrating.  Dette kan bidra til en mer effektiv forbrenning av bensinen, noe som resulterer i en økt ytelse og en reduksjon i drivstofforbruket.

  Alkylatbensin har ofte bedre startegenskaper ved lave temperaturer sammenlignet med tradisjonell bensin. 

   

  Lengre holdbarhet

  Alkylatbensin har også bedre egenskaper for lagring, og derfor en lenger holdbarhet, takket være sine kjemiske egenskaper. Sammenlignet med vanlig bensin, inneholder alkylatbensin lavere nivåer av aromatiske karbonforbindelser og oksidasjonsstoffer. Disse stoffene kan forårsake at bensinen forringes over tid, for eksempel ved å danne sedimenter eller skille seg ut i form av skum.

  Det er viktig å merke seg at selv om alkylatbensin har bedre holdbarhet enn vanlig bensin, bør den fortsatt oppbevares på riktig måte, for eksempel i en tett beholder og på et kjølig, tørt sted, for å unngå forringelse.

   


  Er det verdt å bytte til alkylatbensin?

  Alkylatbensin er noe dyrere enn vanlig bensin, men helse- og miljøgevinstene, kombinert med at man ofte bruker mindre mengder i sine maskiner, gjør at den for mange er verdt prisen.  

  Se noe av vårt utvalg av alkylatbensin her. 

  Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon.

  Lenker
  Min side