Skip to main content
Til toppen
Fendt 700 Vario Gen7

Fendt 700 Vario Gen7

Fendt 700 Vario Gen7

Lanseringen av den helt nye Fendt 700 Vario Gen7 har vært etterlengtet blant mange av Norges bønder og entreprenører. Den tidligere Gen6 har vært svært populær, og alt tyder på at den nye Gen7 vil treffe godt i Norge. Med sin kraftige AGCO Power-motor med et slagvolum på 7,5l som yter hele 300 HK, kan du være sikker på at Fendt 700 Gen7 har kraft nok til de tyngste oppgavene. Motoren kombinert med det nye designet og smarte løsninger, blir hverdagen enklere, mer effektiv og komfortabel for både bønder og entreprenører.

Dato: 25.01.2023

Foto: Laaven | Tekst: Laaven | Video: Laaven

Den nye førerplassen sørger for at du kan sitte komfortabelt selv ut i de sene nattetimene. Traktoren leveres med et helt nytt premium førersete med innebygd setevarme, klimaanlegg og massasjefunksjon som sørger for maksimal komfort. Med Fendt 700 Gen7 har Fendt kombinert dine ønsker, med det beste fra tidligere generasjoner. Dette har resultert i en traktor med høy ytelsesevne og mangfoldige bruksmuligheter som blant annet sikret den utmerkelsene "Farm Machine 2023" og "Tractor of the Year 2023".

Helt ny motor og drivverk 

Samspill mellom motor og drivverk har gjennom tiår vært det som gjør Fendt til Fendt. Enorm presisjon kombinert med et svært lavt effekttap, har gjort at Fendt både er presis, kraftfull og dieselgjerrig. Nye Fendt 700 Gen7 er intet unntak og bygger videre på de tidligere generasjonene. AGCO Power-motoren leveres fra 203 til 303 hestekrefter. Den høye effekten kombinert med lav vekt gir toppmodellen Fendt 728 et vekt/effekt-forhold på kun 30,5 kg/hk.  Traktoren er også utstyrt med Fendt iD lavturtallskonsept, noe som gjør at den oppnår sitt høyeste dreiemoment allerede ved lave motorturtall. Det nominelle turtallet er kun 1700 o/min, noe som fører til permanent lavt drivstofforbruk.
For at motoren skal arbeide optimalt under alle kjøreforhold, er kjøling og temperatur viktig. Fendt 700 Gen7 er derfor utstyrt med en helt ny kjølevifte, som er hydraulisk drevet og reduserer energibehovet med inntil 40 %. Vifta trykker kald luft med høy tetthet gjennom kjølepakkene, noe som sørger for jevn kjøling av hele motoren. Vifta kan også reverseres, slik at snø og støv som blokkerer luftinntaket kan blåses ut. 

Den intelligente Fendt VarioDrive-enheten sørger for dynamisk kjøring i alle hastigheter fra 0,02 til 60 km/t, noe som gjør at du kan arbeide i optimal hastighet til enhver tid.  Takket være pull-in effekten til VarioDrive-transmisjonen har traktoren en svært liten svingradius, som kommer godt med når man skal arbeide på trange områder. Traktoren er også utstyrt med en intelligent kontrollert firehjulsdrift-kløtsj, noe som gjør at manuell firehjulsdrift ikke lenger er nødvendig. 
Fendt har alltid vært kjent for det gode samspillet mellom transmisjon og motor - og Fendt 700 Gen7 er ikke noe unntak. Motoren arbeider sømløst med transmisjonen, som er designet for å levere maksimal kraft og dreiemoment til hjulene. Vario-transmisjonen sørger for økt effektivitet i arbeidet ved å tilpasse utvekslingsforholdet under kjøring. Dette lar traktoren jobbe mer effektivt og med mindre motstand, noe som resulterer i lavere drivstofforbruk og økt produktivitet.

Enklere hverdag med Fendt

Nyvinninger og løsninger har alltid vært en av kjernesakene til Fendt. Den trinnløse Vario-transmisjonen var revolusjonerende når den ble lansert for første gang, og det samme var kjørespaken. Alle Fendt sine nyvinninger har en ting til felles; gjøre din hverdag som fører enklere. I nye Fendt 700 Gen7 finner vi nok en nyvinning, nemling VarioGrip. VarioGrip øker effektiviteten og sikkerheten i arbeidet, ved å måle og justere trykket i dekkene. Dette gjøres ved hjelp av sensorer som måler dekktrykket og gir signaler til en sentral enhet som igjen endrer trykket. Ved å ha godt grep på underlaget, kan maskinen jobbe mer effektivt og med mindre motstand, noe som resulterer i lavere drivstofforbruk og økt produktivitet. Trykket i dekkene kan enkelt kontrolleres fra FendtOne førerplassen.

En annen teknologi som vil gjøre din hverdag enklere, er Fendt Stability Control. Teknologien gir traktoren mulighet til å måle og justere stabiliteten under kjøring i høyere hastigheter. Teknologien er designet for å gjøre din hverdag enklere, sikrere og mer behagelig. Ved kjørehastigheter over 20km/t stabiliseres forakselen og krengning i sving reduseres til et minimum. Perfekt når du skal frakte traktoren langs vei.

Din nye favorittplass

Når du setter deg ned i det nye Premium førersete i førerhuset på Fendt 700 Gen 7, er det en ting som er sikkert; dette er en Fendt. Med Gen7 har Fendt strukket seg enda lenger, og hatt som mål at dette skal bli din nye favorittplass. Det nye førersete er utstyrt med kjøling, varme og massasjefunksjon for maksimal komfort. Ryggstøtten, sidestøttene og korsryggstøtten, samt lengdejustering reguleres elektronisk. Øvrige komfortfunksjoner kan enkelt stilles inn i terminalen, og de individuelle førerstillingene lagres til din brukerprofil. Fra førerplassen har du full kontroll, om du så ser ut gjennom rutene eller på en av skjermene.
Fendt 700 Gen7 leveres med VisioPlus førerhus, og imponerer med et kontinuerlig synsfelt på 77 grader. Traktoren er også utstyrt med en ekstra vindusvisker på høyre side, som gjør at du alltid kan se ut, uavhengig av vær. Skulle sikten være blokkert, kan du også bruke det digitale panser- og bakkameraet. Med sin høyoppløselige bildekvalitet sørger panserkameraet og det bakre kameraet for maksimal sikkerhet og godt sikt til festeområdene foran og bak. Dette gjør at du får full oversikt i enhver situasjon, og gjør at Fendt 700 Gen7 føles mer oversiktlig enn andre traktorer i samme segment. 
Fra førerplassen i Fendt 700 Gen7 er alle betjeninger innen rekkevidde. Traktoren leveres med 4 ulike utstyrtnivåer; POWER, POWER+, PROFI og PROFI+.
FendtONE er blitt en favoritt blant mange, og med FendtONE onboard gjøre arbeidet ditt i traktoren enda mer effektivt. Alle betjeningselementer er sentralt plassert og kan enkelt betjenes individuelt. Med FendtONE onboard kan du også kombinere opptil tre visningsalternativer; 10” digitalt instrumentpanel, 12” terminal på armlenet og 12” terminal i taket. Men arbeidet med FendtONE foregår også utenfor traktoren, med FendtONE offboard. 
FendtONE offboard utvider det eksisterende bruksområdet på traktoren med nyttige komplementære funksjoner. Du kan enkelt planlegge aktiviteter på åkeren og motta omfattende rapporter rett til din PC. Åkergrenser og kjørelinjer kan overvåkes, samt at maskinens viktigste maskindata og live-posisjoner overføres direkte. 

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter for mer informasjon eller prøvekjøring.


Fendt 700 Vario Gen7
Lenker
Min side